Regija
GLAZBENA ŠKOLA

Mladi glazbenici idu na državno
Objavljeno 13. studenog, 2017.

VALPOVO

Od 8. do 12. studenoga u Bjelovaru se održavalo 55. regionalno natjecanje Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u sklopu kojeg je održano regionalno natjecanje komornih sastava gdje su se natjecali i učenici glazbenih odjela OŠ Matije Petra Katančića. U kategoriji komornih sastava “Klavirski duo” nastupile su Leona Ivanković i Mia Jelkić, u klasi profesorice Vesne Rezo. Osvojile su prvu nagradu s 94,33 boda u svojoj, drugoj kategoriji. Time su si otvorile izravan put na državno natjecanje komornih sastava koje će se održati u prosincu.

- Ovo je prvo natjecanje na ovoj razini na kojem smo ostvarili ovakav rezultat i izravno se plasirali na državno natjecanje HDGPP-a - rekla je Latinka Ruski, voditeljica Glazbenih odjela.

U kategoriji komornih sastava “Gitaristički duo”  nastupili su Matko Varžić i Mislav Sušić u klasi profesora Davora Kuzmanovića. Dečki su u svojoj, prvoj kategoriji osvojili drugu nagradu s brojem 86,60 bodova.

Cijela škola, skupa s ravnateljem Daliborom Košutićem i voditeljicom Ruski, ponosna je na natjecatelje i kolege profesore koji su još jednom pokazali da se jedino predanim i upornim radom dolazi do ovakvih izvanrednih rezultata, poručili su.L.A.

Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike