Regija
ŽUPAN POSJETO OPĆINU DONJU MOTIČINU

Razvoj zone sporta, rekreacije i turizma
Objavljeno 14. studenog, 2017.

DONJA MOTIČINA

Župan Ivan Anušić sa suradnicima jučer je posjetio Općinu Donju Motičinu, gdje se sastao s načelnikom Željkom Kovačevićem. Načelnik Kovačević upoznao je župana s čak 14 investicijskih i projektnih aktivnosti, s posebnim naglaskom na dva kapitalna projekta – izgradnju kanalizacijskog sustava i ambulante. Završni građevinski radovi na ambulanti odvijaju se prema planu, novac je osiguran i sve ovisi o izvođaču, a predviđeno je da budu gotovi do sredine prosinca. Što se tiče kanalizacijske mreže, i ti radovi dobro napreduju, a načelnik Kovačević je izrazio zadovoljstvo što će donjomotičanski sustav otpadnih voda biti priključen na našički pročišćavač. Također, načelnik je istaknuo ponos što je u Općini Donja Motičina živnula zona sporta, rekreacije i turizma te smatra da bi se u tom smjeru trebali dalje razvijati.

Na sastanku se razgovaralo i potrebi uređenja nerazvrstanih cesta i društvenih domova te izgradnji poslovne zone i višenamjenskog objekta za udruge u sportu i kulturi. Kako bi to postigli, istaknuo je načelnik, potreban je novac, koji će zatražiti od Županije, ali će Općina aplicirati i na fondove EU.

- U Donjoj Motičini će se graditi i raditi kao do sada. Posebno sam zadovoljan što ćemo zajedničkim snagama kontinentalni turizam podići na viši nivo jer su potencijali ogromni, ne samo u Slavoniji nego i u Donjoj Motičini – istaknuo je načelnik Kovačević te zahvalio Županiji na dosadašnjem razumijevanju i potpori.

Zadovoljan sastankom, župan je pohvalio inicijative, trud, energiju i predanost načelnika u realizaciji projekata za opće dobro mještana općine Donja Motičina. - Sagledali smo bitne teme i sigurno da Županija hoće i može pomoći, prije svega kada su u pitanju kanalizacijski sustav, vodoopskrba i poslovna zona - zaključio je župan Anušić.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike