Sport
ZLATKO DALIĆ:

Ja sam spreman voditi
reprezentaciju u Rusiji
Objavljeno 12. studenog, 2017.
Mislim da ova generacija može napraviti jako puno

PIREJ (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je nakon što je odveo "vatrene" na Svjetsko prvenstvo u Rusiji izjavio kako mu je "palo 10 tona s leđa".

"Čestitke našim dečkima koji su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo, oni su odradili lavovski posao, kako u Ukrajini tako i sada protiv Grčke. Današnja utakmica nije bila nešto, to nije bila Hrvatska iz Ukrajine i Zagreba, ali mi smo ostvarili svoj cilj. Meni je s leđa palo 10 tona, nosio sam veliku odgovornost, puno je emocija bilo u meni i, eto, izdržao sam. Sretni smo jer smo razveselili hrvatski narod koji večeras slavi", kazao je Dalić.

Hrvatski izbornik se osvrnuo i na sastav koji je izveo na travnjak stadiona u Pireju.

"Znali smo da ako padne jedan gol onda nastaju veliki problemi, ali ekipu smo sastavili tako da budemo dobri u defenzivnom skoku i zbog toga sam stavio Kalinića i Mandžukića u ekipu. Sada se javno ispričavam Andreju Kramariću, on nije zaslužio da bude na klupi zbog igara protiv Ukrajine i Grčke u Zagrebu".

Dalić je reprezentaciju preuzeo početkom listopada nakon što je Hrvatska u Rijeci odigrala 1-1 protiv Finske te je stoga morala u posljednjem kolu u skupini pobijediti Ukrajinu u gostima kako bi izborila dodatne kvalifikacije. To je i uspio, a onda je i u dodatnim kvalifikacijama suvereno prošao Grčku. No, Dalić još uvijek nema ugovor s HNS-om te nije siguran hoće li voditi reprezentaciju i u Rusiji.

"Ja sam spreman voditi reprezentaciju u Rusiji. Bit će to sve OK, lako ću se dogovoriti s vodstvom HNS-a. Rekao sam igračima na sastanku uoči utakmice da odrade danas posao kako treba, a onda uživaju do kraja sezone u klubovima. Ako ostanemo svi zdravi, onda ćemo svi zajedno na SP. Mislim da ova generacija može napraviti jako puno, šteta bi bila da ne napravimo nešto", zaključio je Dalić.

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini