Novosti
PREDSJEDNICA RH

Nema sukoba s premijerom
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odbacila je tvrdnje da je u sukobu s premijerom Andrejom Plenkovićem, ali i dodala kako joj je cilj upozoriti na stanje u državi te je najavila kako će od njega zatražiti sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost oko situacije u Agrokoru. U intervjuu za Dnevnik Nove TV naglasila je kako je demografija “ključ svih pitanja”.

“Stanje u demografiji je kritično. Država koja gubi ljude ne može očekivati ni gospodarski rast i napredak. Demografija je ključ svih pitanja. Međutim, to je pitanje na koje upozoravam od početka svojeg mandata, pa i prije od toga, kao i na druge društvene probleme i gospodarska kretanja. Jednak pristup imala sam i prema vladama premijera Milanovića i Oreškovića, koje sam isto tako upozoravala da se trgnu i da počnu rješavati probleme”, rekla je odgovarajući na pitanje zašto je odabrala ovaj tajming za žestoku kritiku premijera. Naglasila je kako bi se češće htjela čuti s premijerom Plenkovićem te najavila da će predložiti da se sazove zajednička sjednica Vlade.

“Nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Ni optimistična, ni pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza. Ponavljam, riječ je o konstruktivnoj raspravi koja treba dovesti do toga da pronađemo rješenje za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo”, dodala je. Naglasila je kako o drugom mandatu još ne razmišlja. H

MAMIĆEVE VEČERE

Predsjednica je, na pitanje je li joj rođendan 2015. organizirao Zdravko Mamić, ponovila kako nikad nije krila da se s njime našla više puta, u razdoblju prije nego što je znala da je pod mjerama. “Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. travnja 2015. svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu”, rekla je te naglasila da Mamić jest za nju organizirao razne večere, ali da tu “apsolutno nema nikakvog sukoba interesa.” Odbacila je i povezivanje tog događaja sa smjenama u tajnim službama.

Možda ste propustili...

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu