Sport
ODBOJKA

Pouke iz Kup susreta ostale u svlačionici
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Ušli su odbojkaši osječkog superligaša u negativnu seriju, koja se protegnula na četvrtu utakmicu. Mursa-Osijek je u 6. kolu doživjela već četvrti poraz (ima jednu pobjedu i neodigranu utakmicu). Posljednja dva nanio im je Sisak, i to u razmaku od tri dana. Siščani su prvo na svom parketu slavili u četvrtfinalu domaćeg kupa (3:1), a u Gradskom vrtu bili su još uvjerljiviji te su obavili posao bez izgubljenog seta i uzeli tri boda. Priželjkivali su Osječani uzvrat, ali su dobili novu lekciju, i to od sastava koji nema neku ekstrakvalitetu, ali je dovoljno homogen i borben da uzme ponuđeno. A domaćin je sam dosta toga ponudio na pladnju, što su Tepavac i društvo objeručke prihvatili.

- Razočaran sam, teško mi je bilo gledati razvoj situacije na parketu, gdje nismo bili na željenoj razini - priznaje trener Davor Meringer, koji je tijekom dvoboja pokušavao razbuditi momčad, ali izmjene i savjeti nisu pali na plodno tlo. Već sredinom prvog seta vidjelo se da “mursaši” nisu izvukli pouke iz poraza u Kupu, a trebali su, jer Sisak nije knjiga koja se teško (pro)čita.

- Očito postoji neka psihička blokada koju ne uspijevamo probiti na pravi način. Igrali smo pod ručnom od samog početka, a tako ne možeš do pobjede. Nisam očekivao laganu utakmicu, ali nisam očekivao ni laku kapitulaciju - kaže Meringer, koji će očito morati prodrmati momčad, koja u nastavku sezone ne bi smjela izgledati ovako letargično. Utakmica se može izgubiti na više načina, može biti nervoze, može se uvući nesigurnost, može nedostajati iskustva, ali kada nema želje, onda te Sisak bez problema dvaput pobijedi u tri dana.

Nino BENČINA
MURSA-OSIJEK0
SISAK3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Pišćak (Vinkovci) i Horvat (Belišće)

MURSA-OSIJEK: Vojak, Brandić, Ilić, Jakovac, K. Šućur, Oršolić, Stanković, J. Šućur, Mijić, Matoković, Odobašić, Kraljević

SISAK: Basta, Vakufac, F. Jakšić, Tepavac, Duraković, D. Jakšić, Jurić, Alihodžić, Pešut, Išek

REZULTAT PO SETOVIMA: 19:25, 23:25, 21:25

SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Slavonski superligaški tercet nije se proslavio u 6. kolu. Osim odbojkaša s Drave poraze je uknjižio i ženski dvojac. Osijek je kod Kaštela Cemexa izgubio 3:1 (25:13, 17:25, 25.17, 25:20), a Nova Gradiška na svom parketu lako je poražena od zagrebačkog Olimpika u tri seta (20, 21, 22). U poretku su Slavonke na dnu, Novogradiščanke su na začelju s jednim osvojenim bodom, a Osječanke imaju četiri. A u sljedećem kolu čeka ih međusobni ogled u Gradskom vrtu.

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike