Učionica
UPISI STUDENATA NA SVEUČILIŠTE U OSIJEKU

U prvu godinu studija upisana ukupno 4763 studenta
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Prema podatcima znanstveno-nastavnih/umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku o upisanim studentima u prvu godinu studija na preddiplomske sveučilišne, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije, preddiplomske stručne studije i na diplomske sveučilišne studije u akademskoj godini 2017./2018., vidljivo je da su upisana ukupno 4763 studenta, od kojih je 3945 redovitih studenata i 818 izvanrednih studenata.

Pri tome je u prvu godinu studija na preddiplomske sveučilišne, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije i na preddiplomske stručne studije upisano ukupno 3300 studenata. Na preddiplomske sveučilišne studije upisano je 2411 studenata, a na integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije 441 student, što ukupno predstavlja 2852 studenta na sveučilišnim studijima (od kojih 2378 redovitih studenata i 474 izvanredna studenata). Na preddiplomske stručne studije upisano je ukupno 448 studenata, od kojih je 416 redovitih i 32 izvanredna studenta.

U prvu godinu diplomskih sveučilišnih studija upisana su ukupno 1463 studenta, od kojih 1151 redoviti student i 312 izvanrednih studenata. Prema područjima znanosti najviše je studenata upisano u područje Društvenih znanosti, a slijede Tehničke i Biotehničke znanosti.

(Dražan Kozak)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: IZV. PROF. DR. SC. TIHOMIR VIDRANSKI

Studij kineziologije obrazuje studente za jedno od najperspektivnijih zanimanja budućnosti

2

PREDSTAVLJANJE STUDENTSKOGA ZBORA KAO PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Studentski zbor - glas osječkih studenata

3

PREDSTAVLJEN PROJEKT „EDUKATIVNI I INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR MLADIH STARA PEKARA S TRGOM VATROSLAVA LISINSKOG, TVRĐA“

Sveučilište u Osijeku osmislit će programske sadržaje za obnovljen objekt Stare pekare u Tvrđi