Učionica
PROSLAVLJENA OBLJETNICA NAJSTARIJE SASTAVNICE SVEUČILIŠTA

Poljoprivredni fakultet u Osijeku obilježio 57 godina uspješnog rada
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Dana 18. listopada 2017. godine održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, i to u povodu 57. obljetnice osnutka i rada te visokoškolske ustanove.

Poljoprivredni fakultet osnovan je 18. listopada 1960. godine kao Visoka poljoprivredna škola, što je ujedno bilo i prvo visokoškolsko učilište na području Osijeka još od 1783. godine i ukinuća franjevačkog Teološkog fakulteta (Studium generale theologicum primae classis). Svečana sjednica bila je otvorena pozdravnim govorom novoizabranog dekana, prof. dr. sc. Krunoslava Zmaića. Uz prisutne goste sa Sveučilišta u Osijeku i izvan njega, dodijeljene su mnogobrojne nagrade i priznanja uspješnim studentima, djelatnicima Fakulteta, kao i vanjskim suradnicima. Sjednicu su svojom prisutnošću uveličali i rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, te prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sonja Vila. Također, svečanoj sjednici odazvali su se i umirovljeni djelatnici Fakulteta. Kako je istaknuto, danas je Poljoprivredni fakultet u Osijeku moderna visokoobrazovna nastavna i znanstveno-istraživačka ustanova koju krasi izvrsnost u svakom području djelovanja, ne samo na području Republike Hrvatske, nego i puno šire.

(Vlatka Rozman, Daniel Haman)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva