Učionica
OSTVARENA JOŠ JEDNA ERASMUS+ MOBILNOST OSOBLJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Stručno osposobljavanje na University of Balearic Islands
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Djelatnica Službe za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Klaudija Kulešević, sudjelovala je u okviru Erasmus+ mobilnosti osoblja u svrhu stručnog osposobljavanja na University of the Balearic Islands u Španjolskoj, Mallorca.

Mobilnost je trajala od 16. do 21. listopada 2017. godine. Ljubazni i susretljivi domaćini, kolege iz Ureda za međunarodnu suradnju sveučilišta domaćina, detaljno su objasnili način organizacije ureda, raspored poslova i način rada. Osim rada u Uredu za međunarodnu suradnju, bilo je dovoljno vremena za pojedinačni obilazak svih sastavnica Sveučilišta. University of the Balearic Islands smješten je u mjestu Valldemossa, oko sedam i pol kilometara udaljenom od Palma de Mallorce. Odlazak na tu instituciju kroz Erasmus+ program, uz stjecanje znanja kroz iskustvoo, omogućava upoznavanje s ljudima iz različitih kultura, s različitim perspektivama pa je tako izvrsna prilika za usporedbu načina rada dva ureda i razgovore o daljnjoj suradnju u okviru mobilnosti studenta i nastavnika. Ova vrsta mobilnosti može se preporučiti svima zainteresiranima jer je vrlo korisna u prenošenju iskustava u svakodnevnom radu te je izvrsna prilika za povezivanje s ostalim institucijama.

(Klaudija Kulešević)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva