Učionica
GODIŠNJI SASTANAK UDRUŽENJA RECOOP-HST ASSOCIATION

Surađuju na područjima zdravlja, znanosti i prijenosa tehnologija
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Od 19. do 21. listopada 2017. u Zagrebu je održan 8. godišnji sastanak RECOOP-HST Association, udruženja čiji je član Medicinski fakultet Osijek.

Sastanak je bio posvećen pregledu i analizi tekućih i budućih znanstvenoistraživačkh projekata koji se provode u okviru ovoga udruženja. Prezentirane su teme iz kardiovaskularnih, metaboličkih i neurodegenerativnih bolesti i reproduktivnog zdravlja, imunologije i infektologije, stanične biologije, razvoja lijekova i nanomedicine te onkologije. Znanstvenici Medicinskog fakulteta Osijek trenutačno su nositelji ili partneri u tri projekta koje financira ova organizacija, a čiji su nositelji mladi istraživači. Time im se omogućava samostalan razvoj znanstvene karijere uz potporu iskusnijih istraživača. Rezultati tih istraživanja bit će publicirani u međunarodno prepoznatim znanstvenim časopisima. RECOOP-HST Association čine medicinski fakulteti i znanstveni instituti iz SAD-a (Cedar Sinai Medical Center), Hrvatske (Medicinski fakultet Osijek), Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske i Ukrajine te individualni istraživači.

(Ines Drenjančević)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJAMO NOVO VODSTVO SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Članovi nove Uprave Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2

IZV. PROF. DR. SC. DUBRAVKA BOŽIĆ BOGOVIĆ, PRODEKANICA FILOZOFSKOG FAKULTETA ZA STUDIJSKE PROGRAME I CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

Novi studij sociologije izvrsno se kombinira i nadopunjava sa svim društvenim i humanističkim studijima

3

PET HRVATSKIH SVEUČILIŠTA NA QS-OVOJ REGIONALNOJ LISTI NAJBOLJIH

Sveučilište u Osijeku među 250 najboljih sveučilišta u Istočnoj Europi i Središnjoj Aziji