Učionica
SURADNJA MUZEJA BELIŠĆE I ODJELA ZA KULTUROLOGIJU SVEUČILIŠTA

Postavljena izložba "Belišće – nekada i danas"
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Dana 10. listopada 2017. svečano je u predvorju gradske uprave grada Belišća otvorena izložba "Belišće – nekada i danas".

Na svečanom otvaranju okupljene su pozdravili Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću; Tomislav Kuna, voditelj Muzeja i organizator izložbe te Dubravko Maričić u ime Udruge za kulturu i umjetnost ZUM. Dubravko Maričić i Vlado Jung autori su novih fotografija koje su korištene kao kontrapunkt onima iz različitih razdoblja belišćanske prošlosti. Ideja za izložbu plod je suradnje Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku (zahvaljujući inicijativi asistentice dr. sc. Marte Borić Cvenić) i Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća. Same fotografije s ove izložbe predstavljaju razne kulturne i stambene objekte grada Belišća u prošlosti i sadašnjosti. Izložba će biti postavljena i u Centru za kulturu Sigmund Romberg te u Kazališnoj kavani Belišće tijekom adventa. Posebnu zahvalu dugujemo studentima kulturologije Eni Kaučić i Nikoli Abramiću koji su volonterskim radom u Muzeju dali veliki doprinos nastojanju Muzeja za digitalizacijom fotografske građe i u realizaciji same izložbe.

(Tomislav Kuna, Marta Borić Cvenić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJAMO NOVO VODSTVO SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Članovi nove Uprave Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2

IZV. PROF. DR. SC. DUBRAVKA BOŽIĆ BOGOVIĆ, PRODEKANICA FILOZOFSKOG FAKULTETA ZA STUDIJSKE PROGRAME I CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

Novi studij sociologije izvrsno se kombinira i nadopunjava sa svim društvenim i humanističkim studijima

3

PET HRVATSKIH SVEUČILIŠTA NA QS-OVOJ REGIONALNOJ LISTI NAJBOLJIH

Sveučilište u Osijeku među 250 najboljih sveučilišta u Istočnoj Europi i Središnjoj Aziji