Učionica
KBF U ĐAKOVU POVEĆAO OPSEG I POBOLJŠAO KVALITETU ZNANSTVENOG RADA

Osnovana novinarska skupina za izvještavanje o događanjima na Fakultetu
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu među najmlađim je sastavnicama Sveučilišta u Osijeku. U posljednjih nekoliko godina, na temelju vizije i Strateškoga programa znanstvenih istraživanja, te zajedničkim naporima svih dionika visokoga obrazovanja na ovoj sastavnici (od nastavnika preko nenastavnoga osoblja do studenata), Fakultet je osnažio svoju znanstvenu aktivnost.

Organizirao je i organizira brojne simpozije, gostujuća predavanja, kolokvije, škole, te manje projekte u suradnji sa Sveučilištem ("Cor ad cor loquitur" - bit filozofiranja prema Johnu Henryju Newmanu), njegovim sastavnicama (Strossmayerana u engleskim izvorima), te lokalnim javnim, crkvenim i kulturnim ustanovama (Strossmayerovi dani i projekt digitalizacije Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je u pripremi). U protekle tri godine Fakultet je organizirao čak 15 simpozija, 15 kolokvija, 18 gostujućih predavanja, devet različitih popularizacijskih aktivnosti te šest projekata. Međunarodnoj vidljivosti Fakulteta i znanstvenoj izvrsnosti svakako pridonosi i nova kvalifikacija fakultetskoga časopisa Diacovensia koji se od travnja referira u Scopus bazi te je uvršten i u popis A1 časopisa u području humanističkih znanosti.

U prilog spomenutoj povezanosti svih dionika ove sastavnice vrijedi istaknuti zalaganje studenata kroz formiranje novinarske skupine koja izvještava o svim događanjima na Fakultetu pisanim i videoprilozima (KBFTV). Time i studenti pridonose diseminaciji filozofsko-teološkog znanja i to na popularnim kanalima komunikacije (Youtube, Facebobok), te na službenoj stranici Fakulteta.

(Antonija Pranjković, Šimo Šokčević)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike