Sport
JOŠ 90 GRČKIH MINUTA

Troja će pasti: Primiti tri pogotka bila bi tragedija
Objavljeno 10. studenog, 2017.
I u uzvratu moramo odigrati bar na ovom nivou, bila bi tragedija ovo propustiti, rekao je kapetan Luka Modrić

Grčki kolege novinari nakon utakmice su nam iskreno priznali kako smatraju da je za nogomet bolje da Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo. Dok su se njihovi igrači prošetavali kroz miks-zonu sa slušalicama na ušima, grčki su novinari dozivali uglavnom naše igrače želeći se s njima fotografirati. I to dovoljno govori o ugledu hrvatske reprezentacije.

Bolji deset puta

Hrvatski nogometaši, s druge strane, koliko god bili svjesni da su u prvom susretu odradili ogroman posao, pokušavali su stvari ostaviti na zemlji. Od Svjetskog prvenstva u Rusiji dijeli nas još 90 minuta.

Među prvima pred novinarima se pojavio Dejan Lovren. Bio je slikovit u opisu Grčke.

- Prema svim najavama očekivalo se da je Grčka Troja koja ne može pasti. Mi smo deset puta kvalitetnija ekipa od njih i to smo pokazali.

Ipak, stoper Liverpoola upozorava:

- Imamo još odigrati “drugo poluvrijeme”. Treba ih do kraja respektirati. Neće se oni samo tako predati. Pa ne bismo se ni mi u njihovoj situaciji predali.

Pa mogu li nam zabiti onda tri komada?

- Ne znam kako, ali ne treba nikoga unaprijed odbaciti. U nogometu je sve moguće, ali mi smo profesionalci i znamo svi da te, ako se opustiš, mogu našamarati. U sekundi se sve zna promijeniti. Ali mislim kako smo svi dovoljno odrasli. Također, nakon ove utakmice svi ćemo malo poletjeti. Uživali smo u atmosferi, vidjeli smo da je cijela Hrvatska uz nas.

Šime Vrsaljko odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije. Zar je to doista onaj tijekom kvalifikacija osporavani Vrsaljko, zbog kojeg je bivši izbornik Ante Čačić nagovarao Darija Srnu na povratak?

- Činjenica je da u reprezentaciji još nikada nisam imao dvije asistencije na utakmici. Ali to je manje važno. Važnija je momčad koja je iznijela ovo sve. Izgledali smo super zajedno s publikom, a moglo je biti i više pogodaka. No ne smijemo se sada opustiti. Ostaje još 90 minuta, koje moramo shvatiti ozbiljno i igrati još bolje nego večeras.

Dječački snovi

Andrej Kramarić ispunio je svoje dječačke snove. Zabiti na punom Maksimiru i skandiranje maksimirske publike.

- Vratilo me ovo u dane kada sam bio u Dinamu, a nisam imao priliku osjetiti ovakvu atmosferu. Bila je to supertekma. Ne zato što to mi govorimo, nego je to ocjena svih ostalih. To je ono što, vjerujem, možemo uvijek prikazivati.

Kramarić je i ovaj pogodak posvetio svojoj obitelji. No smatra kako unatoč kapitalnoj prednosti nije još sve riješeno.

- Neću to govoriti. Ja se nadam da su tri pogotka dovoljna. Moramo razmišljati da i mi zabijemo gol. Taktički očekujem sličnu utakmicu kao protiv Ukrajine. Trebamo biti strpljivi i čekati svoje prilike. Netko ti uvijek može zabiti četiri ili pet pogodaka, nikad ne reci nikad, ali nadam se da je ovo dosta. Vjerujem kako svi dečki, pa tako i ja, razmišljaju da idemo po pobjedu, pa vjerujem da će tako i biti u Grčkoj. Zabiti pogodak i onda će biti lakše.

Čekali su svi Luku Modrića. Koji je doživio također svijetle trenutke. Je li uopće itko sumnjao da će biti upućen ijedan zvižduk? Premda je briljirao, kapetan je u prvi plan stavio ekipu.

- Kao ekipa odigrali smo veliku utakmicu, jednu od boljih, ako pogledamo važnost utakmice. Kada smo svi na nivou, onda je ovo recept za veliku utakmicu. Uz naravno prekrasnu podršku navijača, koji su nas nosili svih 90 minuta. U uzvratu moramo igrati bar na ovom nivou. Bila bi tragedija ovo propustiti - zaključio je kapetan Hrvatske.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike