Sport
MLADE SNAGE BIJELO-PLAVIH

Ilić, Lončar, Lišnić i Marin pod Zekićevim povećalom
Objavljeno 11. studenog, 2017.
Nakon jesenskog dijela napravit će se procjena s kime ući u nastavak sezone

Nogometaši Osijeka vratili su se iz Mađarske gdje su odigrali prijateljski susret protiv Haladasa koji je treneru Zoranu Zekiću trebao poslužiti kao platforma za pripreme za slavonski derbi protiv Cibalije koji ih sljedeće subote čeka u Gradskom vrtu.

Filter

Međutim, Zekić nije baš bio oduševljen onim što je njegova momčad prikazala u Szombathelyju, a to se posebno odnosi na igrače koji bi trebali malo pritisnuti one koji su standardni prvotimci. U početku sezone kada je Osijek igrao i na europskoj sceni ta pričuvna garnitura odrađivala je sasvim dobar posao kada je dobila priliku. No, sada kao da su pali u depresiju, jer prilike za igru više ne dobivaju tako često. Međutim, letargičan pristup sigurno im neće pomoći kod zadobivanja Zekićevog povjerenja. Jedna je trenerova misao nakon susreta protiv Haladasa prošla ispod radara.

- Nije mi jasno kako se igrači ne mogu motivirati na ovakvim utakmicama gdje je sve idealno. Teren sjajan, pune tribine, što treba više? No, sve je to proces selekcije koji ponekad ide i sporo pa ćemo nakon jesenskog dijela sezone napraviti analizu i procijeniti s kime ući u nastavak sezone - rekao je trener bijelo-plavih.

To je i više nego jasna poruka kako bi ove zime moglo biti nekih rezova u igračkom kadru. U biti, ne treba očekivati nikakve revolucionarne promjene, ali oni igrači za koje Zekić i njegov stožer procijene kako ne mogu donijeti željene stvari igri Osijek vjerojatno će biti prekriženi. Ova jesen pokazala je dva lica Osijeka. Mnogo je bilo oscilacija u rezultatima i kvaliteti igre, a amplitude su doista bile velike. Zekićev je cilj što više smanjiti razliku između kvalitetnih i loših nastupa, točnije dosegnuti nekakvu standardnu razinu kvalitete igre koja iz toga kasnije treba biti sve bolja, a nikako imati silaznu krivulju.

Alternativa za bokove

Zato će biti zanimljivo vidjeti kakve će poteze povući trener bijelo-plavih. Stalno motri i na nastupe druge momčadi koja igra u trećeligaškom natjecanju. U fokusu su mu Danijel Lončar, Luka Marin, Filip Lišnić i Hrvoje Ilić. Baš taj posljednji zaslužio je pozitivne kritike za prikazano u Mađarskoj. Riječ je o odličnom kreativcu kakvih Osijek nema previše u prvoj momčadi. Naravno, neće mladi dobiti priliku na “lijepe oči”, nego to moraju zaslužiti, a Ilić je jako blizu prvoligaškom debiju. Upravo zbog tog razloga, što Zekića nije do kraja uvjerio u svoju kvalitetu, više prilika u prvoj momčadi nije dobio Luka Marin koji igra na poziciji lijevog beka, a Zekiću je zanimljiv i drugi bočni igrač Filip Lišnić. I gledat će ih već danas opet. Prilika je to za njih, jer prva momčad u biti ima otvorena pričuvna mjesta za pozicije bočnih igrača. Na lijevoj strani prave zamjene za kapetana Bornu Barišića nema, a desno je također mogućnost ulaska u momčad, jer Šorša je ozlijeđen i neće ga biti bar do kraja polusezone, Alen Grgić koji je prvi izbor nije u nezaboravnoj formi, a Nikola Matas je gurnut u stranu.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku