Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

“Mursaši” žele izravnati račune
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Nakon uzbuđenja u domaćem kupu odbojkaški superligaši vraćaju se prvenstvenim obračunima. Subotnji u Gradskom vrtu donosi ogled momčadi koje su se sučelile i preko tjedna, ali je ovaj put Mursa-Osijek u ulozi domaćina protiv Siska. Gosti su dužnici odbojkašima s Drave, jer su ih izbacili iz četvrtfinala Kupa, stoga je jasno da će domaćin taj poraz pokušati kompenzirati osvajanjem bodova.

- Saldo nam je sličan, imamo bod više i jasno je da želimo povećati prednost na prvenstvenoj tablici. Iz prošle utakmice trebamo izvući pouke, u drugoj utakmici protiv istog suparnika ne bi nam se smjela potkrasti neugodna iznenađenja. Sisak sigurno dolazi osokoljen pobjedom u Kupu, ali učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Gradskom vrtu - kaže trener Davor Meringer.

Subotnji ogled starta u 19 sati, a preostale utakmice 6. kola Superlige su: Rijeka - Centrometal (Črečan), Mladost (Zagreb) - Mladost Ribola Kaštela i Medicinar (Zagreb) - Kitro Varaždin.

Nakon serije poraza pobjednički niz napokon su uhvatile odbojkašice Osijeka. Na prvenstveni uspjeh protiv Poreča nastavila se i pobjeda u Vukovaru, gdje je potvrđen plasman u polufinale Kupa. Uspješan tjedan pokušat će zatvoriti u subotu (18) na gostovanju kod Kaštela Cemexa. Nova Gradiška i dalje je bez pobjede u najjačoj konkurenciji, a prvu će tražiti protiv zagrebačkog Olimpika (subota, 19.30) na svom parketu. Još igraju Rijeka CO i Mladost (Zagreb) te Poreč i Marina Kaštela.

U Prvoj ligi odbojkašica derbi 6. kola je u Vukovaru (nedjelja, 19). Stižu splitska Brda, koja su, kao i domaćin, dosada nizala samo pobjede. Pobjednik će se učvrstiti na čelu ljestvice, a priključak gornjem domu traže Đakovčanke, koje su također u akciji u nedjelju (17), a u goste im dolazi velikogorička Azena.

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike