Osijek
PROGRAM ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE

Za novu rasvjetu Divoša i Ernestinova izdvojit će se gotovo 600.000 kuna
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Općini Ernestinovo je, u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, odobren projekt Modernizacije javne rasvjete u iznosu od 593.070 kuna. O ovom projektu potpisan je dokument o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnoga razvoja.

Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo, kaže kako će se s tim novcem zamijeniti postojeća dotrajala rasvjetna tijela učinkovitijim LED rasvjetnim tijelima.

- U prvoj etapi zamijenit ćemo rasvjetu u Divošu i Ernestinovu, a sljedeće godine planiramo nominirati drugu etapu projekta modernizacije ulične rasvjete u Laslovu. Zamjenom rasvjetnih tijela znatnije ćemo pridonijeti zaštiti okoliša, ostvariti značajne uštede u proračunu za utrošenu električnu energiju zbog visoke razine energetske učinkovitosti takvih rasvjetnih tijela, te povećati standard komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici - kaže Junušić.

Projekt je, pojašnjava, proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sredstva u iznosu od 486.317,40 kuna osigurava MRRFEU, a ostatak od 106.752,60 kuna osigurat će Općina Ernestinovo iz vlastitog proračuna. D.P.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike