Crna kronika
ODLUČIO “POMOĆI”

Šumar pronašao bombe pa ih odnio policiji
Objavljeno 11. studenog, 2017.

VRBANJA

Dragovoljna predaja oružja i bombi hvale je vrijedna akcija kojom se podiže razina sigurnosti svih građana Hrvatske. I građani se odazivaju, no, policija je već u nekoliko navrata molila građane da opasna sredstva ne donose sami. Kako doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, djelatnik Šumarije Strošinci u šumi Debrnja pronašao je automatsku pušku, dvije ručne bombe, 120 komada streljiva i četiri okvira za automatsku pušku, pa ih je donio u Policijsku postaju Vrbanja. U Policijsku postaju u Tovarniku mještanin Lovasa je pak donio automatsku pušku i 120 komada pripadajućeg streljiva.

Kako bi neželjene posljedice spriječili ili bar smanjili na minimalan broj, iz policije pozivaju građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece. Građane koji pak imaju ilegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivaju da ih dragovoljno predaju bez straha jer ih ne očekuju nikakve kazne.

- Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Zahvaljujemo svim građanima koji su prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost - pozvao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske.S.Lacić

PREDAN EKSPLOZIV

I u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica zabilježena je dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari. Osoba iz Vinkovaca dragovoljno je predala 600 grama eksploziva i 27 komada streljiva za pištolj. Dragovoljno predano oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjeni su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike