Kultura
KAZALIŠTE KOMEDIJA NAJAVLJUJE SEZONU

Od pet premijera prvi na redu je Gogoljev “Revizor”
Objavljeno 11. studenog, 2017.

ZAGREB - Omiljeno zagrebačko kazalište ove će sezone obilježiti čak pet premijera. Prvi je na rasporedu bio Gogoljev “Revizor” u režiji Dražena Ferenčina, a Filip Juričić, Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ana Magud, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta i Marija Borić samo su neki od glumaca koji igraju u najpoznatijoj Gogoljevoj komediji.

Krešimir Dolenčić zadužen je za režiju predstave “Faraon iz Ilice je mrtav”, nastale prema kriminalističkom romanu Milane Vuković Runjić, koja nas vraća na šarenu pozornicu Zagreba 1929. Glazba je povjerena Ivanu Josipu Skenderu, a kao i uvijek kad je u pitanju Krešimir Dolenčić, nova predstava zasigurno će biti pravi scenski spektakl. Svečana premijera zakazana je za 1. prosinca.

U proljeće nove godine uvest će nas prava glazbena poslastica. U koprodukciji sa Zagrebačkom filharmonijom spremaju koncertnu izvedbu rock-opere Andrewa Lloyda Webbera “Jesus Christ Superstar” za 2. ožujka 2018. u Lisinskom. Tjedan dana poslije, 9. ožujka, stiže još jedna premijera – satirična komedija suvremenog autora knjige Opet On, Timura Vermesa, koja na pozornicu dovodi Hitlera, koji se na proplanku u Berlinu budi 2011., prespavaši tako od 1945. do danas. Debitantska knjiga ovog njemačkog pisca odmah je nakon izlaska prevedena na više od 27 jezika, prema njoj je snjimljen i film, a brojnim svjetskim kazalištima koji su adaptirali roman ovog se proljeća pridružuje i zagrebačka Komedija. Tekst je adaptirao Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Posljednja premijera tekuće sezone je mjuzikl Alphonsine autora Veseljka Barešića, a u kazalište stiže 5. svibnja 2018. Veseljko Barešić je i dirigent Kazališta Komedija, a ovim će djelom obilježiti četrdesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja.

Sezona 2017./'18. predstavlja i nekoliko repriza, pa će se na kazališnim daskama uz već najavljen mjuzikl Mamma Mia! naći i Byron Darka Domitrovića, Jalta, Jalta Alfi Kabilja, opereta Kneginja Čardaša Emericha Kalmana te komedije Čisto ludilo Paula Portnera, Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića, Talijanski slamnati šešir Eugenea Labichea te Nije bila peta, bila je deveta Alda Nicolaia. Ponovo ćemo uživati i u Operetnom expressu Vida Baloga i Krešimira Batinića te mjuziklu Aida Tima Ricea i Eltona Johna. N.Vek.

U koprodukciji sa Zagrebačkom filharmonijom spremaju koncertnu izvedbu rock-opere “Jesus Christ Superstar”

Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike