Regija
PROGRAM PRIVIKAVANJA NA VODU

''Sigurnost na vodi'' za vinkovačke vrtićarce
Objavljeno 10. studenog, 2017.

VINKOVCI- Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje već sedme etape programa privikavanja na vodu ''Sigurnost na vodi''.
Projekt ''Sigurnost na vodi'' predstavljen je na medijskoj konferenciji na kojoj su bili vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i predstavnici provedbenih partnera: Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, Andrijana Rapić, ravnateljica Katoličkih dječjih vrtića „Eden“, Tomislav Šarić, predsjednik Vinkovačkog plivačkog kluba, Željko Ilić, direktor „Periske“ d.o.o., i Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.
Provedbeni partneri su Dječji vrtić Vinkovci, Katolički dječji vrtići ''Eden“, Vinkovački plivački klub i poduzeće ''Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“.
Ciljna skupina ovog programa su polaznici završne skupine vrtića - djeca u dobi od 5 do 7 godina, a sami cilj je upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja.
Program će u bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provoditi iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program.
U programu će sudjelovati ukupno 200 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci: „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“, „Stribor“, „Naša radost“ i „Lenije“, i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“.
Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad bit će izvršen autobusima vinkovačkog „Poleta“, a uz svaku grupu djece bit će i njihove tete - odgajateljice iz pojedinog vrtića. 

Mario Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana