Osijek
NAGRAĐEN POBJEDNIK LIKOVNOG NATJEČAJA

Lukasu tablet, prijateljima slikovnice i ulaznice za ZOO
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Glas Slavonije već petnaestu godinu zaredom posebnim prilogom Moj prvi godišnjak i likovnim natječajem za prvašiće prati svaku novu generaciju školaraca. Pobjednik ovogodišnjeg natječaja čiji crtež krasi naslovnicu godišnjaka je Lukas Bjelokapić, učenik 1.a razreda OŠ “August Šenoa” u Osijeku. Glavnu nagradu – tablet - uručio mu je u četvrtak u školi Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije. Lukas nije mogao skriti sreću, a zajedno s njim, roditeljima i učiteljicom, veselili su se njegovi prijatelji i prijeteljice iz razreda, kojima je Lukasova pobjeda donijela ulaznice za Zoo vrt (Unikom) i slikovnicu Orijeva priča (PP Orahovica).

- Osjećam se super i jako sam sretan! Nacrtao sam park u kojemu bih se želio igrati. U tom parku ima puno djece i životinja i svi se zabavljaju. Obožavam crtati i meni je to najbolje od svega – rekao je Lukas. Na tabletu će, kaže, najviše igrati igrice i gledati crtane filmove, a rado će ga podijeliti i s prijateljima.

Lukasovi roditelji, Jelena i Mario, kažu kako se još od rane dobi dalo naslutiti da ima likovnog talenta.

- Lukas jako voli crtati, sve što vidi, prenese na papir, a već se u vrtiću primijetilo da je nadaren – kaže Lukasov otac Mario. Njegova majka ističe kako je Lukas vjerovao u svoju pobjedu.

- Čim je nacrtao crtež, rekao je: “Mama, ja ću sigurno pobijediti, a ako ne pobijedim, ostavi crtež za uspomenu.”

Lukasova učiteljica Mirta Ćosić uvijek potiče svoje učenike da se uključe u natječaj. Prije nekoliko godina njezin je razred nagrađen kao razred s najviše prijavljenih radova, a ovo im je, kaže, najveći uspjeh do sada. Za Lukasa ima samo riječi hvale.

- Jako je kreativan, maštovit, originalan, pedantan, strpljiv u radu, motiviran i uvijek spreman za suradnju. Ima smisla za likovno izražavanje i za detalje u različitim tehnikama – kaže učiteljica.

Pobjednika natječaja izabrali su upravo čitatelji Glasa Slavonije, koji su među brojnim radovima o temi Moj lijepi park za najbolji glasali preko kupona. Online izložba svih pristiglih radova dostupna je od četvrtka na www.glas.hr.

Jasenka PEJAKOVIĆ

Bojan Divjak

glavni urednik Glasa Slavonije

Glas Slavonije iz godine u godinu likovnim natječajem potiče kreativnost prvašića, ali i drugim projektima prati i podržava sve generacije učenika. Najteži je posao bio odabrati najbolje među pristiglim radovima, jer svaki je poseban na svoj način. Ovogodišnjem pobjedniku Lukasu, o čijoj su pobjedi odlučili naši čitatelji, čestitamo i želimo mu da i dalje razvija svoju maštu i likovni talent.

Davor Vić

direktor Unikoma

Unikom već niz godina uspješno surađuje s OŠ “August Šenoa” na brojnim projektima, kao što surađujemo i s drugim školama, što je jedan od razloga zbog čega smo partneri na projektu Moj prvi godišnjak. Našu suradnju sa školom još više smo učvrstili kumstvom u prestižnom programu Eko-škole i jako nam je drago što je pobjednik likovnog natječaja upravo prvašić iz “Augusta Šenoe”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike