Osijek
PROGRAM “ŽIVJETI ZDRAVO” U UČENIČKOM DOMU HRVATSKOG RADIŠE

U kvizu pokazali zavidno znanje o zdravoj prehrani
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Učenici domova iz Osijeka, Pakraca, Požege i Vukovara bili su jučer gosti, ali i sudionici preventivnog programa “Živjeti zdravo” u Učeničkom domu Hrvatskog radiše, čiji je cilj odgovorno ponašanje prema zdravlju. Ujedno je obilježen i Dan borbe protiv dijabetesa i svi sudionici pozvani su izmjeriti krvni tlak i šećer, a potom je održan zabavni dio – kviz i iznenađenje za sudionike.

- Mi smo program aplicirali prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Riječ je o preventivnom programu protiv ovisnosti o drogama, alkoholu i pušenju te smo stavili naglasak na sportske aktivnosti za učenike koji dugo sjede u školi i za računalom. Programom je obuhvaćeno deset aktivnosti i većinu smo odradili, a danas smo priredili kviz gdje se djeca natječu u općem znanju o zdravoj prehrani. Potom smo za sudionike, učenike i odgojitelje, priredili iznenađenje, točnije tjelesnu aktivnost - pojasnila je Nataša Šimić, ravnateljica Učeničkog doma.

U želji da upozore na važnost očuvanja zdravlja, u Domu su već organizirali razne aktivnosti, poput predavanja medicinskih sestara u Medicinskoj školi, preventivnog pregleda dojki za učenike te pregled “Počeši se s razlogom” za učenike. U Cenacolu u Šarengradu slušali su svjedočanstva ovisnika, biciklirali kroz Baranju, a u Domu im je na raspolaganju stolni nogomet, u teretani, oprema za vježbanje i sl. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike