Osijek
ČLANOVI FB GRUPE “OSIJEK OSAMDESETIH” U GRADSKOJ UPRAVI

Na korzo besplatno busomi treskom od 19 do 21 sat
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Virtualni svijet facebook-grupe “Osijek osamdesetih” prešao je u stvarni prvo šetnjom korzom, a potom u četvrtak i u gradskoj upravi, gdje je inicijatore šetnje primila dogradonačelnica Žana Gamoš. Iako kaže da pripada mlađoj generaciji koja nije šetala korzom, zahvalila je čak 21 tisući članova za priliku da napokon i mlađi Osječani vide kako je nekada izgledao korzo i dožive ga svim osjetilima. Grad, rekla je, stoji na raspolaganju i dat će “vjetar u leđa” prijedlozima i inicijativama, a jedna od prvih inicijativa grupe bila je besplatan gradski prijevoz u petak (10. studenoga), kada se očekuje da će korzo, kao i protekloga petka, biti pun dobrih vibracija.

- U petak od 19 do 21 sat GPP će na području cijeloga grada voziti besplatno. Moram reći da je nužno više ovakvih inicijativa koje nisu došle iz institucija, već od građana pojedinaca, koji su svoju odličnu ideju uspješno realizirali. Bez namjere da se uplećemo u planove ove pozitivne facebook-grupe, bit ćemo joj na raspolaganju. U svakom slučaju, ova je inicijativa predobra stvar, jer je korzo brend grada Osijeka koji se može podići na još višu razinu - ocijenila je Gamoš.

Inicijatorica šetnje Đenana Omeragić, pak, rekla je da Osijeku nedostaje zajedništvo koje je pokretalo građane u 80-ima pa joj je drago što su Osječani oživili nekadašnja sjećanja te pokrenuli buduće generacije da osjete duh Osijeka 80-ih.

- Očekujem ponovno puno ljudi na korzu i vjerujem da nećemo odustati od ovakvih druženja ne samo petkom nego i subotom - rekla je Đenana Omeragić.

Inače, moglo se čuti i da FB grupa podržava doček Nove godine, a gdje drugdje nego na – korzu! M. Mihelić

21.017

članova imala u četvrtak u 16.30 sati FB grupa “Osijek osamdesetih”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas