Osijek
KOORDINACIJA ŽUPANA, GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA

Bez edukacije se teško može
doći do apliciranja projekata
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić održao je redovitu Koordinaciju jedinica lokalne samouprave na kojoj se, uz bolju komunikaciju, mnogi problemi brže rješavaju. Anušićevi suradnici iz županijskih stručnih službi izvijestili su predstavnike gradova i općina o novim zakonima o prostornom planiranju i građenju, te o kreditnoj liniji HBOR-a, projektima koji se financiraju od Županije i koji se trebaju financirati od EU, odnosno o financiranju izrade projektne dokumentacije.

- Postoje modeli kako Županija može pomoći i posredovati prema ministarstvima i agencijama te određenim ustanovama i institucijama koje trebaju nužno rješavati i probleme lokalne samouprave. Danas zato ponovno na ovoj Koordinaciji dajemo informacije o najnovijim stvarima koje koriste upravo njima kako bi pratili trendove i natječaje i sve ostalo što moraju pratiti. Na taj način podižemo i njihovu kvalitetu, ali i kvalitetu cijele Županije - kazao je Anušić, dodavši da su u tom pogledu napravljeni veliki pomaci jer sve više općina i gradova aktivnije sudjeluje upravo u takvim projektima i povlačenjem sredstava za projektu dokumentaciju.

- U mjesec dana od kada smo predstavili i tu mogućnost, mislim da je od lokalnih samouprava došlo zahtjeva za izradu projektnih dokumentacija u vrijednosti od 5,7 milijuna kuna - napomenuo je osječki župan.

Župan smatra da svi načelnici i gradonačelnici moraju raditi na edukaciji i organiziranju svojih djelatnika u svezi s pripremama dokumentacija za europsko sufinanciranje projekata jer, kako ističe, “bez takvih ljudi koji će raditi samo taj posao teško se može pratiti tempo praćenja i apliciranja projekata”.

- Razgovaralo se i o implementaciji projekta školske prehrane za svu djecu koji smo najavljivali da kreće od 1. siječnja sljedeće godine i o svim temamam koje zanimaju gradonačelnike i načenike - kazao je Anušić. D. Pejić

Možda ste propustili...

U CENTRU ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU

Promocija knjiga Tihomira Dujmovića

U SIJEČNJU POČINJE OBUKA BUDUĆIH KOMUNIKACIJSKIH POSREDNIKA

Prijave se primaju do kraja prosinca

DOVRŠENA JOŠ JEDNA INVESTICIJA U OPĆINI ERNESTINOVO

Laslovački “Sokak” dobio asfalt

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLASINE O ZATAŠKAVANJU NESREĆE ZBOG UTJECAJNIH RODITELJA

Slučaj djevojčice stradale na Drinskoj: Objave o nesrećama ovise o detaljima policijskih izvješća

2

PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA BEZ GRADONAČELNIKA

Izglasana gradnja IT parka i
teniskog kampa Donne Vekić

3

ISTRAŽILI SMO CIJENE NAMIRNICA

Blagdanska trpeza za četveročlanu obitelj - 250 kuna

oglas