Regija
ZNANSTVENI SKUP

Fizioterapija u sportu
Objavljeno 9. studenog, 2017.

VUKOVAR

U organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička jučer je u Gradskom muzeju Vukovar održan treći Međunarodni znanstveno-stručni skup “Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu”. Dekan vukovarskog veleučilišta, doc. dr. sc. Mirko Smoljić pojasnio je kako su prije dvije godine organizirali prvi stručni skup te s obzirom na odaziv velikog broja eminentnih profesora, odlučili su da on postane tradicionalan, uz povećanje broja autora i kvalitete radova.

- Skup je potpora našem specijalističkom diplomskom stručnom studiju preventivne fizioterapije, a ovom konferencijom želimo pokazati snagu i kvalitetu našeg studija te okupiti znanstvenike iz fizioterapijske branše, ali i šire. Naš je specijalistički studij spoj biomedicine i kineziologije, što je nešto novo u području fizioterapije i radi se o prevenciji sportskih ozljeda i rehabilitaciji - rekao je dekan.

Na skupu je sudjelovalo 35 izlagača iz Belgije, Slovenije, Srbije, BiH i više hrvatskih gradova.

- Ove smo godine prvi put upisali petu godinu specijalističkog studija, a sada razmišljamo i o uvođenju novih studijskih programa, s obzirom na to da smo dobili prostor Radničkog doma - rekao je Smoljić.D.Korpoš

Možda ste propustili...

ŽELJKO ĐEKIĆ, DOBITNIK DRŽAVNE NAGRADE ZA HUMANITARNI RAD:

Ova je nagrada kruna moje karijere

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EU ZA HUMANO USMRĆENJE

Inspektor može za nehumanost kazniti na kolinju

2

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak