Sport
BIJELO-PLAVI U MAĐARSKOJ

Stadion kakav Osijek sanja
Objavljeno 10. studenog, 2017.
Momčad Zorana Zekića na otvorenju Sportkomplexuma poražena od domaćina, člana tamošnje elitne OTP Bank Lige

Pravi spektakl i zanimljiv program priredili su domaćini u mađarskom Szombathelyu uoči susreta u kojem je njihov Haladas, član elitne mađarske OTP Banke lige (trenutno 11. plasirana momčad) ugostio osječke bijelo-plave. Bilo je to službeno otvorenje stadiona Sportkomplexum koji prima 8900 gledatelja. Inače, Szombathely je grad s nešto manje od 80 tisuća stanovnika. Očevidci tvrde, stadion kakav u Osijeku još uvijek možemo samo sanjati!

Rezultatski, bijelo-plavi se nisu proslavili. Poraženi su 3:1 premda su imali vodstvo. Trener Zoran Zekić miješao je karte jer protiv Cibalije na raspolaganju neće imati četvoricu prvotimaca zbog suspenzija (Boban, Lukić, Hajradinović imaju po tri žuta kartona, a Pušić je isključen u trećeligaškom susretu za drugu momčad, nap.a.). U Mađarskoj nisu bili reprezentativci Petar Bočkaj i Eros Grezda, a u igru nisu ulazili ni Barać te Mudražija. Ipak, i u takvim okolnostima Osječani su dominirali u prvom dijelu, došli u vodstvo, koje su Mađari do odmora uspjeli anulirati, a prijelomni trenutak susreta dogodio se u 56. minuti kada je zbog “profesionalnog prekršaja” isključen Andrej Šimunec. Osijek je s čovjekom manje ipak bio ravnporavan, ali je kapitulirao u samoj završnici susreta kada je Haladas zabio dva pogotka. Zekić nije baš bio sretan zbog predstave u Szombathelyu.

- Ne voli nitko gubiti, no malo smo dobrih stvari ovdje vidjeli od naše momčadi. Uostalom, opet smo primili tri pogotka, a nije nam alibi ni to što smo 35 minuta igrali s igračem manje. Takve situacije dosta vježbamo na treninzima. Očito se još nismo "resetirali" nakon Zaprešića i dobro je da imamo još dovoljno vremena da se vratimo u normalu do prvenstvenog dvoboja s Cibalijom. Nije mi jasno da igrači iz drugog plana, oni koji manje igraju, ne mogu natjerati ove koji su dosad bili standardni na još veći angažman i da se pokušaju u ovakvim utakmicama izboriti za svoje mjesto na terenu. No, proces selekcije još uvijek traje, a već na zimu donijet ćemo neke odluke vezane uz igrački kadar - rekao je trener Osijeka.

Bilo je i dobrih vijesti. Nakon više od mjesec dana na teren se vratio oporavljeni kapetan Borna Barišić te dobro podnio sve napore, što ukazuje na to kako će biti spreman za slavonski derbi, a Zekić je našao za shodno pohvaliti i jednog mladića – Hrvoja Ilića.

- Jedna od dobrih stvar bila je povratak Barišića za kojega se nadam da će biti spreman za završnicu jesenskog dijela sezone. Jako sam zadovoljan kako je Ilić reagirao kada je ušao u igru. Šteta je što smo tada već imali čovjeka manje na terenu, pa nije mogao pokazati sve što može i zna. Dobro je čuvao i distribuirao loptu, okretao stranu i pokazao je kako će se na njega u budućnosti moći računati. Vrlo brzo bi mogao dobiti priliku za nastup u službenoj utakmici - kaže Zekić.

Naravno, priča iz Mađarske ne bi bila potpuna a da se ne spomene novoizgrađeni kompleks u Szombathelyu.

- Fantastično! Hrvatska zaslužuje bar nekoliko ovakvih stadiona. Zbog toga mi je žao što se nismo predstavili u boljem izdanju. Žao mi je što mi u našoj zemlji kaskamo u tom smislu, da se ne mičemo na planu infrastrukture, jer vidimo što i kako Mađari rade - zaključio je trener bijelo-plavih. Dalibor KELER

HALADAS                    3 (1)
OSIJEK                         1 (1)

SZOMBATHELY - Sportkomplexum stadion. Gledatelja: 8000. Sudac: Pinter (Mađarska). Strijelci: 0:1 Hajradinović (8), 1:1 Ramos (17), 2:1 Grumić (86), 3:1 Petro (90+3). Crveni karton: Šimunec (Osijek).

HALADAS: Kiraly, Wils, Williams, B. Kiss, Schimmer, Jagodics, Mi. Nemeth, Ma. Nemeth, Bošnjak, Halmosi i Ramos. Još su igrali: Toth, Janvari, Bolla, Pinte, Bamboye, Grumić, Meszaros, Medgyes, Racz, T. Kiss, Kovacs, Gyurjan, Rozsa, Jancso i Petro.

OSIJEK: Antolović, Šimunec, Lesjak, Matas, Barišić, Jambor, Škorić, Mioč, Lopa, Hajradinović i Ejupi. Još su igrali: Malenica, Boban, Pušić, Grgić, Marić, Ilić i Lukić.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike