Sport
KAKO DALJE?

Bartolović oči u oči s Bobekom i Balićem
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Cibalia je u razmaku od tri dana dva puta poražena od Istre 1961. Nakon katastrofe u prvenstvu gdje su kod kuće izgubili od Puljana s 4:1, neće im baš biti pretjerano opravdanje ni utjeha što su daleko bolji dojam ostavili u utorak u susretu osmine finala Kupa Hrvatske. Cibalia je bila bolja momčad, pokazala se u daleko boljem izdanju. Imala je i vodstvo sve do 84. minute, a onda sve prosipala do kraja osnovnog dijela susreta pa je Istra 1961 došla do pobjede i prolaska među osam najboljih za 90 minuta plus sudačke nadoknade.

I dalje zajedno?

Nakon susreta trener Cibalije Mladen Bartolović poraz je teško objašnjavao. Spominjao je neiskustvo i pad koncentracije. No, ono što ga je više brinulo je to što mu momčad već neko vrijeme ne izgleda sjajno. Zato je odmah nakon poraza od Istre 1961 najavio kako će obaviti razgovor s predsjednikom Tomom Bobekom i novim sportskim direktorom Vladimorom Balićem i da će nakon tih razgovora odlučiti što i kako dalje. Što to konkretno znači? Dojma smo kako njegova pozicija nije ugrožena. Nedavno je predsjednik Bobek rekao kako o tome ne razmišljaju, da zapravo čekaju zimski prijelazni rok i onda će povući konkretne poteze. Bartolović zapravo želi zajedno s prvim čovjekom kluba i novim prvim čovjekom zaduženim za struku utvrditi smjernice za ubuduće. Jednostavno, momčad Cibalije više ne djeluje kao jedna cjelina niti su igrači u utakmici pod "punim gasom". Ni nakon poraza u osmini Hrvatskog nogometnog kupa trener Bartolović nije mogao objasniti zašto igrači tako reagiraju i zašto su izgubili već dobivenu utakmicu. Bez obzira na to što su u kup-utakmici imali veći dio susreta situaciju pod kontrolom, ali pad u posljednjih desetak minuta bio je više nego očigledan, što su Puljani objeručke prihvatili i svojem treneru Darku Raiću Sudaru poklonili pobjedu za rođendan i bar malo otklonili “tmurne oblake” nad njihovim klubom. No, sve su tmurniji oblaci i nad vinkovačkim klubom. Za neke se igrače znalo da su kvalitetom limitirani i da puno bolje i ne mogu, ali za neke od onih koji mogu puno više teško da je bila prihvatljiva i gledljiva igra koju su pokazali, prije svega u onom prvenstvenom okršaju protiv Puljana u prošlu subotu. Već nakon tog poraza bilo je očigledno da trener Bartolović razmišlja o mnogim opcijama nastavka rada u seniorskoj momčadi Cibalije. Nakon poraza u Kupu, samo su mu pojačali uvjerenja. Svakako treba spomenuti kako vodstvo Cibalije nastoji doći u situaciju da se plaće isplaćuju redovito.

Čekamo Balića

Kako doznajemo, trenutno im kasni samo jedna plaća pa se mora priznati kako su golemi napori u izvršavanje obveza već učinjeni. Zato je posebno nejasno i teško objašnjivo ponašanje i pristup na terenu. Posebno to ne zaslužuje Bartolović koji ulaže cijelog sebe ne bi li momčad ostvarila rezultat. No, rezultat zasad izostaje. A raspored do kraja jeseni za Cibaliju je vrlo neugodan i težak.

Očekivali smo kako će se sastanak trenera, predsjednika i sportskog direktora dogoditi još tijekom jučerašnjeg dana. O čemu će razgovarati, sigurno ćemo sadržaj čuti nakon njegova završetka. I od trenera, ali i novog sportskog direktora, koji bi se ovih dana trebao predstaviti široj vinkovačkoj ne samo sportskoj javnosti. Uostalom, i njegova razmišljanja vrlo su bitna za buduće djelovanje kluba.

Antun GRGIĆ
Najčitanije iz rubrike