Osijek
JOŠ BEZ SLUŽBENE POTVRDE

U prosincu sjednica Vlade u Osijeku?
Objavljeno 9. studenog, 2017.

U Osijeku bi se prvog dana prosinca mogla održati sjednica Vlade Republike Hrvatske. Iako u Osječko-baranjskoj županiji, na čiji bi poziv Vlada trebala doći, još nemaju službenu potvrdu s Markova trga, poprilično je izvjesno da će doći do njezine realizacije. Osim toga, ovaj bi dolazak koincidirao i s obilježavanjem Dana grada Osijeka (2. prosinca). No, i u Gradu Osijeku nisu bili u mogućnosti potvrditi Vladin dolazak, iako je jasno kako i oni priželjkuju takav rasplet.

Župan Ivan Anušić, nakon pobjede na lipanjskim izborima, među svojim je prvim zadatcima najavio upravo dovođenje Vlade RH u sjedište županije. U međuvremenu jedan je termin i bio dogovoren, ali se zbog tehničkih razloga moralo odustati.

Naši izvori upozoravaju kako je pred nama još gotovo mjesec dana do navedenog termina moguće sjednice Vlade u Osijeku, ali i da smo svjedoci “vruće” političke jeseni koja će kreirati rad Vlade, pa tako i moguće sjednice izvan Zagreba.

Ipak, pred Vladu su kao poželjne teme za ovu sjednicu poslana pitanja vezana uz poljoprivredu, promet, turizam i gospodarski razvitak. Budući da Vlada premijera Andreja Plenkovića radi na provedbi Projekta Slavonija, jasno je kako je i izvršnoj vlasti stalo o tome govoriti upravo među Slavoncima.

Bilo bi to treći put da hrvatski premijer i njegovi ministri dolaze održati službenu sjednicu u Osijeku. Prvi je put to bilo za mandata župana Branimira Glavaša, sredinom devedesetih godina, kada je premijer bio Nikica Valentić. Potom 2004. godine, za mandata župana Krešimira Bubala, kada je u Osijeku zasjedala vlada Ive Sanadera. I ovaj treći dolazak u sjedište Osječko-baranjske županije bio bi tijekom mandata HDZ-ove vlade. D. Kuštro

Bilo bi to treći put da hrvatski premijer i njegovi ministri dolaze održati službenu sjednicu Vlade u Osijeku

Možda ste propustili...