Osijek
SURADNJA ČEPINA I MOHAČA

Počela realizacija projekta “ŠOKAC”
Objavljeno 9. studenog, 2017.

U mađarskom gradu Mohaču održan je prvi sastanak partnera u projektu “ŠOKAC” - pretvaranju kulturnog nasljeđa Šokaca u turističku atrakciju. “ŠOKAC” je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru prekograničnog programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020.

Projekt “ŠOKAC” provodi se od 1. srpnja 2017. do 28. veljače 2019. godine, a predviđen je niz folklornih manifestacija u suradnji Općine Čepin i mađarskog grada Mohača.

- Riječ je, između ostalog, i o našim nadaleko poznatim manifestacijama 'Čepinski suncokreti' i 'Čijalo'. S gradonačelnikom Mohača Jozsefom Szekom analizirao sam projekt i prokomentirali smo sve stavke kao što su oblici suradnje, financiranje i promocija. 'ŠOKAC' je podijeljen u pet jednakih razdoblja, s različitim kulturno-umjetničkim manifestacijama u sklopu prekogranične suradnje, te izgradnjom Kulturno-umjetničkog centra u Čepinu i muzeja u Mohaču - kaže nam načelnik Općine Čepin, Dražen Tonkovac.

Dodaje kako je u Čepinu već počela gradnja novog Centra na mjestu starog kina, koje je srušeno u središtu mjesta, a ta je investicija vrijedna pola milijuna eura. D. Pejić

Možda ste propustili...

NEUGODNA ISKUSTVA NA KUPALIŠTIMA

Vlasnici moraju držati svoje pse na povodcu

ZAVRŠILE PRIPREME

Kreće obnova Sakuntala parka

ISPRED DOKKICE

Mačevanje i olimpizam

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD I ŽUPANIJA UZ OSJEČANE I VATRENE

Praćenje utakmice i na Trgu Ante Starčevića

2

TRŽNICA ODLUČILA, GRAD PRIHVATIO

Klupa 1 kunu za
sve u dresovima

3

GDJE JE NESTALA LJUDSKA SUOSJEĆAJNOST

Nekima smetaju
sirene vatrogasaca?!

oglas