Osijek
PONUDE AGENCIJA ZA ADVENT 2017.

Bečki advent najatraktivniji,
Budimpešta najpovoljnija
Objavljeno 9. studenog, 2017.
U ponudi agencija najtraženije su destinacije Beč, Budimpešta i Prag

Iako je prva nedjelja adventa tek 3. prosinca, putničke agencije već su odavno otkrile svoje karte kad su u pitanju organizirana putovanja na najpoznatije europske destinacije. Odlučili smo usporediti ponudu svih putničkih agencija koje u svojim aranžmanima imaju polaske iz Osijeka, i to za tri najpopularnija grada: Beč, Budimpeštu i Prag.

Najomiljeniji je advent i ove godine onaj bečki, kad se jedno od naljepših zimskih odredišta Europe preko noći pretvara u božićnu bajku s više od dva milijuna upaljenih lampica. Panturist nudi aranžmane s jednim i dva noćenja. Prvo putovanje u Beč s jednim noćenjem je 2. prosinca, a ostali su polasci 9. i 16. prosinca. Za prvi i posljednji termin cijena je 670 kuna, a za drugi 650 kuna te uključuju noćenje s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u Ibis budget Hotel St.Marx 2* za prvi i posljednji termin te u hotelu s tri zvjezdice za drugi termin. Polazak Panturistom u Beč s dva noćenja je 15. prosinca, cijena je 1190 kuna i uključuje smještaj u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu s tri ili četiri zvjezdice. S APP Turizmom u Beč se putuje 2. i 16. prosinca uz jedno noćenje s buffet doručkom u hotelu s dvije zvjezdice u centru Beča (smještaj u dvokrevetnim sobama), s cijenom po osobi od 650 kuna. Agencija Kuna nudi polaske u Beč 1., 8. i 15. prosinca, jedno noćenje s doručkom u hotelu Fabrik 3*, a cijena je 645 kuna po osobi. S agencijom ORA Tours imate priliku putovati i razgledati advent u Beču 2., 9. i 16. prosinca, smjestiti se u hotelu s dvije ili tri zvjezdice, i to za 670 kuna (prvi i posljednji termin), odnosno 650 kuna (drugi termin). Starline nudi cjelodnevni aranžman (bez noćenja) na datume 2., 9. i 16. prosinca, a cijena je izleta 250 kuna. Ortran također nudi jednodnevni izlet na advent u Beču na iste datume, jedino što u ponudi imaju i 25. studenoga, a cijena je 230 kuna.

Kraljica Dunava, prekrasna Budimpešta, svojom bogatom poviješću i prekrasnom arhitekturom na prvi pogled očarava, a na drugi ostavlja bez daha. Većina putničkih agencija, pa tako i Panturist, u povodu adventa organizira putovanja iz Osijeka u Budimpeštu 2., 9. i 16. prosinca. Cijena od 450 kuna po osobi s Panturistom uključuje jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu s tri, odnosno četiri zvjezdice. APP nudi jednake termine putovanja i noćenje u hotelu s tri zvjezdice (smještaj u dvokrevetnim sobama), a cijena je 395 kuna. S agencijom Kuna također možete putovati na već navedene datume, ali izdvojit ćete jednu kunu više nego s APP-om i biti smješteni u hotelu Atlantic 3*. Posljednja agencija koja nudi putovanje subotama, dan prije prve tri nedjelje adventa je Ora Tours. Po osobi treba izdvojiti 450 kuna, a smještaj je u hotelu s četiri zvjezdice. Agencije Starline i Ortran u svojoj ponudi imaju jednodnevne izlete na advent u Budimpešti. Sa Starlineom možete putovati 3., 9., 16. i 17. prosinca i za to platiti 150 kuna, a s Ortranom 26. studenoga te 3., 10. i 17. prosinca po cijeni od 130 kuna.

Za vrijeme Božića Prag je jedan od najljepše uređenih gradova te sadržajem koji nudi postaje vrlo atraktivno odredište. Sve putničke agencije organizirale su trodnevna putovanja u Prag tijekom kojih će putnici imati prilike detaljno razgledati sve znamenitosti i božićne sajmove, a postoji i mogućnost razgledanja Bratislave. S Panturistom možete putovati iz Osijeka u Prag 30. studenoga te 7. i 14. prosinca po cijeni od 790 kuna, u koju su uključena dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu Fortuna City 3*. APP je organizirao putovanja 7. i 14. prosinca, a cijena je jednaka kao i Panturistova, uz također dva noćenja s buffet doručkom u hotelu Olympik Tristar 3*. S agencijom Kuna ovaj ćete put uštedjeti jednu kunu, jer za 789 kuna moći ćete putovati 30. studenoga te 7. i 14. prosinca i biti smješteni dvije noći u hotelu Amedia 3*. Popularnu cijenu aranžmana po osobi za Prag ima i Ora Tours, s kojom se na advent može putovati 30. studenoga te 7. i 14. prosinca, uz smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama te dva noćenja u hotelu Fortuna City 3*. Agencija Ortran ima nešto skuplju cijenu aranžmana od 799 kuna po osobi te samo jedan termin za posjet adventu u Pragu, onaj 7. prosinca. S njima ćete provesti dvije noći u dvokrevetnim sobama hotela s tri zvjezdice i puni dojmova vratiti se 10. prosinca u kasnim večernjim satima.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...