Osijek
POSLOVNA DIJASPORA U OSIJEKU

Upoznavanje s tržištem i potencijalima Slavonije
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Osijek je u srijedu prvi put bio domaćin završnog dana konferencije “Meeting G2.3 – Hrvatska, puna poslovnih potencijala”. Hrvatska je, naime, treći put ugostila skupinu Hrvata iz dijaspore kojima je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku.

Goste su pozdravili župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Vrkić. Obojica su lokalne resurse, posebice pogodnosti gospodarskih zona, ponudili zainteresiranim ulagačima.

- Drago nam je što smo uspjeli okupiti gospodarske potencijale iseljene Hrvatske s četiri kontinenta i svaka ovakva inicijativa treba voditi k tome da se našim iseljenicima olakša pristup hrvatskom tržištu, ali i našim gospodarstvenicima izlazak na tržišta u kojima je naša dijaspora - rekao je Damir Juzbašić, pomoćnik ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Zoran Kovačević, predsjednik HGK - ŽK Osijek, podsjetio je na aktivnosti koje ova institucija poduzima oko uspostave gospodarske suradnje. Posljednja je takva suradnja s mješovitom australsko-hrvatskom gospodarskom komorom.

- Naš je najvažniji cilj zbližavanje hrvatske dijaspore s hrvatskom domovinom - rekao je Josip Hrgetić, rođen u Venezueli, član Organizacijskog odbora ove konferencije. D. Kuštro

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike