Osijek
DOGRADONAČELNICA GAMOŠ S INFORMATIČKIM PODUZETNICIMA

Grad Osijek ne odustaje od projekta IT parka
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš održala je radni sastanak s tvrtkama koje se bave informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (ICT) na kojemu su predstavljeni program, poticaji, zakoni i financijski instrumenti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencija za malo gospodarstvo i investicije te Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kao i potpora koju pruža Grad Osijek.

Susret osječkih poduzetnika i institucija s nacionalne razine koje im u njihovu poslu mogu pomoći održan je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

- Poduzetnici koji se bave informacijskim i komunikacijskim tehnologijama zaslužuju našu najveću pozornost. Grad Osijek od prvog je trenutka prepoznao ovu najprogresivniju, brzorastuću, industriju i potrebu poduzetnika iz ovog sektora u našem gradu te im na tome putu dao vjetar u leđa. Sada smo u fazi pripreme ostvarenja projekta specijalizirane poduzetničke zone namijenjene tvrtkama iz informacijskog i komunikacijskog sektora, dakle IT parka u gradu Osijeku, koji će sam po sebi sadržavati poticajne mjere razvitku ove industrije. Kao korak naprijed u povezivanju poduzetnika iz ovog sektora s područja grada Osijeka, gradske uprave, ali i s nacionalne razine odlučili smo organizirati ovu radionicu te pozvati naše osječke poduzetnike i predstavnike Ministarstva gospodarstva, Hrvatske agencija za malo gospodarstvo i investicije te Hrvatske banke za obnovu i razvitak kako bismo im predstavili aktualne mjere poticanja, koje samo mogu pridonijeti razvoju ove industrije u gradu Osijeku - istaknula je dogradonačelnica Gamoš. D. Celing

Možda ste propustili...

OSIJEK MEĐU SOCIJALNO NAJOSJETLJIVIJIMA

Grad godišnje izdvoji 109 mil. kuna pomoći

POTRAŽNJA ZA RADNIM MJESTIMA

160 poslodavaca traži ukupno 439 radnika

OSAM MJESECI MOSTA U GRADSKOM VIJEĆU

Superbrzi internet, trg i nova radna mjesta

Najčitanije iz rubrike
oglas