Osijek
DOGRADONAČELNICA GAMOŠ S INFORMATIČKIM PODUZETNICIMA

Grad Osijek ne odustaje od projekta IT parka
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš održala je radni sastanak s tvrtkama koje se bave informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (ICT) na kojemu su predstavljeni program, poticaji, zakoni i financijski instrumenti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencija za malo gospodarstvo i investicije te Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kao i potpora koju pruža Grad Osijek.

Susret osječkih poduzetnika i institucija s nacionalne razine koje im u njihovu poslu mogu pomoći održan je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

- Poduzetnici koji se bave informacijskim i komunikacijskim tehnologijama zaslužuju našu najveću pozornost. Grad Osijek od prvog je trenutka prepoznao ovu najprogresivniju, brzorastuću, industriju i potrebu poduzetnika iz ovog sektora u našem gradu te im na tome putu dao vjetar u leđa. Sada smo u fazi pripreme ostvarenja projekta specijalizirane poduzetničke zone namijenjene tvrtkama iz informacijskog i komunikacijskog sektora, dakle IT parka u gradu Osijeku, koji će sam po sebi sadržavati poticajne mjere razvitku ove industrije. Kao korak naprijed u povezivanju poduzetnika iz ovog sektora s područja grada Osijeka, gradske uprave, ali i s nacionalne razine odlučili smo organizirati ovu radionicu te pozvati naše osječke poduzetnike i predstavnike Ministarstva gospodarstva, Hrvatske agencija za malo gospodarstvo i investicije te Hrvatske banke za obnovu i razvitak kako bismo im predstavili aktualne mjere poticanja, koje samo mogu pridonijeti razvoju ove industrije u gradu Osijeku - istaknula je dogradonačelnica Gamoš. D. Celing

Možda ste propustili...

PROJEKT "METMONIC" U OPĆINI VLADISLAVCI

Grade meteopostaju

ZA ERNESTINOVAČKE UČENIKE PRVIH ČETIRIJU RAZREDA

Besplatni udžbenici za niže razrede

Najčitanije iz rubrike
oglas