Sport
KVALIFIKACIJE ZA U-21 EURO

Tri pogotka Jakoliša, zabio i Bočkaj
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija očekivano je nastavila svoj pobjednički niz u kvalifikacijama za Euro 2019. u Italiji i San Marinu. No, izabranici Nenada Gračana do bodova protiv San Marina došli su ipak teže od očekivanog, unatoč uvjerljivom konačnom rezultatu, jer su put do gostujuće mreže našli tek na kraju prvog poluvremena.

Prvih 45 minuta prošlo je u potpunoj dominaciji mladih “kockastih”, ali izrazitih prilika ipak nije bilo. Najbliže tomu bila je situacija u 13. minuti kada je Jakoliš na četiri metra promašio loptu nakon odličnog ubačaja Bočkaja s desne strane. Hrvati su uglavnom zgusnuti gostujući obrambeni blok pokušavali probiti udarcima izvan šesnaesterca, a seriju takvih pokušaja otvorio je Balić u 21. kada je s 25 metara pucao ravno u vratara. Šest minuta kasnije Brekalo je nakon ubačaja Karačića zdesna glavom u padu loptu poslao preko grede, a potom je u 31. minuti vratar De Angelis u 60-ak sekundi tri puta krotio udarce domaćih s distance. Prvo je u korner odbio pokušaj Šimića s 25 metara, malo zdesna, potom je s istog mjesta pucao i Bočkaj, a zatim je s druge strane udarac isprobao i Šunjić, ali je vratar San Marina i to obranio. Slično je bilo i s udarcima s distance Bočkaja (38.) te Ćorića (44.), da bi se konačno mreža San Marina zatresla u 45. minuti. Nakon auta na sredini terena Jakoliš je pobjegao po desnoj strani, činilo se da će uslijediti ubačaj, no odlučio se na udarac sa šest-sedam metara te je “probio” vratarev prvi kut za 1:0 na poluvremenu.

U nastavku je već u 48. minuti moglo biti 2:0, nakon što je De Angelis promašio loptu poslije ubačaja Sose slijeva, ali je udarac Jakoliša završio na gredi. Deset minuta kasnije Karačić je nakon pogreške gostujuće obrane ostao sam na pet metara, no promašio je vrata. U 60. minuti ipak je bilo 2:0, Bočkaj je ponovno “opalio” s 25 metara te prizemnim udarcem pogodio bliži, desni kut. Minutu poslije pogriješila je naša obrana, Mularoni je sam išao prema Posavecu, ali je otišao previše iskosa te pogodio samo vanjski dio mreže. U 62. udarcem s 25 metara Balić je zatresao gredu, a u 69. nakon nove pogreške obrane San Marina Jakoliš je ostao sam pred vratarem te ga smireno prebacio za 3:0. Isti je igrač nakon ubačaja Sose slijeva glavom u 80. pogodio i za 4:0, upotpunivši tako svoj hat-trick. Konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi postavio je Brekalo, kada se sam sjurio po lijevoj strani te iz blizine zatresao mrežu.

Tako se Hrvatska na vrhu bodovno izjednačila s Grčkom, kod koje u ponedjeljak gostuje u Solunu. G. Roguljić

Možda ste propustili...

BOKSAČKI SPEKTAKL U DRAŽENOVOM DOMU

Hrgović je spreman za svakog suparnika

OSJEČKE RITMIČARKE ZAVRŠILE SEZONU

Od godine se oprostile medaljama u Ljubljani