Regija
2. HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA - ISTOK

Belišćani viceprvaci
Objavljeno 9. studenog, 2017.

BELIŠĆE

U Orahovici su odigrana i dva posljednja kola 2. Hrvatske šahovske lige - istok, koju je igralo 12 ekipa dosta izjednačene snage, što se vidi i po konačnom bodovnom učinku. U pretposljednjem kolu ŠK Belišće ostvario je minimalan poraz od ŠK Trpinja, 2,5 : 3,5, a u posljednjem je igrao neriješeno, 3:3, sa ŠK Tolerancija Vukovar. Na kraju ŠK Belišće s konačnih 15 bodova osvaja drugo mjesto, a prvo je mjesto zasluženo pripalo ŠK Slatina s osvojenih 16 bodova.

Treba istaknuti da u posljednja dva kola za ŠK Belišće zbog nastupa za reprezentaciju Hrvatske na prvenstvu Europe u Grčkoj nije nastupila Ana Berke, aktualna državna prvakinja i naša standardna prva ploča, priopćio je Dinko Huis iz Šahovskog kluba Belišće.

Iako se ŠK Belišće do posljednjeg kola borio za prvo mjesto, i osvojeno drugo mjesto velik je uspjeh, jer je to najbolji plasman za ŠK Belišće otkada nastupa u 2. HŠL - istok, a osobito ako se uzme u obzir da je ŠK Belišće jedna od rijetkih ekipa u ovom rangu čiji kompletni sastav čine isključivo domaći igrači.

Za ŠK Belišće ove su sezone nastupili (bodovi/broj odigranih partija): Dinko Huis 7,5 iz 11, Srđan Basrak 7 iz 11, Danijel Burić 6.5 iz 11, Borislav Bojanić 5.5 iz 8, Darko Slivar 5 iz 6, Ana Berke 4 iz 9, Slavko Marjančević 2,5 iz 8 i Božidar Popović 1,5 iz 2. L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIRJAM JUKIĆ PROTIV BOLESTI S 1000 LICA

Zaplakala sam samo kada sam majci javila da imam multiplu

2

AMERIČKI SAN RAFAELA SPAJIĆA PRETVOREN U STVARNOST

Đakovčanin vještinama nogometa uči Amerikance od - LA-a do Havaja!

3

ZBOG VLAGE STANARI SE POČELI ISELJAVATI

Obnavlja se zgrada s osam stanova u kojima žive liječnici