Regija
OTVORENI RADOVI

Grade vodovod i kanalizaciju
Objavljeno 9. studenog, 2017.

PODGORAČ - Nakon što su u travnju otvoreni radovi na izgradnji trafostanice i niskonaponske mreže, jučer su otvoreni radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Poduzetničkoj zoni Podgorač. Vrijednost radova iznosi 1,5 milijuna kuna s PDV-om, a posao je na temelju javnog natječaja dobila zajednica ponuditelja koju - tvrtke CROCUS i VODOVOD-MONTAŽA iz Osijeka. Radovi trebaju završiti za dva i pol mjeseca, ako vremenski uvjeti budu naklonjeni izvođačima. Ugovorena je izgradnja 1200 metara vodovodne i 1000 metara kanalizacijske mreže. Spomenute radove financirat će Općina Podgorač svojim sredstvima, ali se sukladno prijašnjem pozitivnom iskustvu nada i potpori Osječko-baranjske županije i Ministarstva graditeljstva. Načelnik Goran Đanić prilikom otvorenja podsjetio je da je u Poduzetničku zonu do sada uloženo 2,5 milijuna kuna, od čega su 60 posto troškova pokrili županija i država, a ostatak općina. Istaknuo je da je Poduzetnička zona projekt kroz koji se nastoje stimulirati gospodarske aktivnosti u općini Podgorač stvaranjem povoljnih uvjeta za realizaciju investicija zainteresiranim ulagačima, čime bi se pridonijelo gospodarskom razvoju, ali bi se i spriječilo iseljavanje. Đanić je uvjeren da je zbog izuzetnog položaja, izvrsne prometne povezanosti i niza povlastica koje nudi, podgoračka zona konkurenta.

- Poduzetnička zona je projekt koji puno znači za općinu. Vjerujemo da ćemo cijelu zonu staviti u funkciju jer je naša općina područje posebne državne skrbi, a tu je i izuzetno dobra prometna povezanost – rekao je Đanić. Podsjetio je da se zona nalazi 18 kilometara od cestovnog koridora 5C, osam kilometara od željezničke pruge u Markovcu Našičkom te 40 kilometara od tranzitne luke u Osijeku. Osim prednosti same lokacije, Općina Podgorač pripremila je pogodnosti i olakšice za investitore, i to u pitanju prodajne cijene zemljišta, oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade te subvencije za novozaposlene.S.Fridl

10.000 kuna za novo radno mjesto

“Zemljište će moći kupiti za kunu po četvornom metru, a sljedećih deset godina poslovanja korisnike ćemo osloboditi plaćanja naknade i doprinosa. Usto, Općina će tvrtkama dati 10.000 kuna za otvoreno novo radno mjesto”, kaže Đanić. Poduzetnička zona Podgorač prostire se na 8,3 hektara u kojoj je 15 građevinskih čestica koje se mogu formirati ovisno o iskazanom interesu investitora.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana