Crna kronika
ISTRAŽNI ZATVOR ZA BARANJCA

Nevjenčanu suprugu napao nožem i silovao
Objavljeno 9. studenog, 2017.
Žrtva je ostavila napadača zbog prijetnji i uvreda u alkoholiziranom stanju

Protiv 51-godišnjeg muškarca iz Luga Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu zbog pokušaja teškog ubojstva i silovanja nevjenčane supruge.

Nakon što je odvjetništvo prikupilo dokaze u vezi s ovim slučajem, 51-godišnjak je osumnjičen da je 25. listopada u Bilju s namjerom da ubije svoju 42-godišnju izvanbračnu partnericu, jer je prekinula njihovu izvanbračnu zajednicu zbog učestalih prijetnji i uvreda u alkoholiziranom stanju, nožem ju pokušao ubosti u trbuh. Žena je ipak nekako uspjela spriječiti direktan ubod nožem tako da je napadača uhvatila za ruku odgurujući ga pritom od sebe. Ipak, pri tome je zadobila reznu ranu desne potkoljenice. Uplašena žena je tada obećala 51-godišnjaku da će mu se vratiti, pa je napadač privremeno odustao od daljnjeg napada. Međutim, tu nije bio kraj njezine noćne more, jer ju je 51-godišnjak neposredno nakon toga dovezao u obiteljsku kuću gdje ju je, uz daljnje prijetnje nožem, silovao.

Nakon što je uhićen i ispitan u državnom odvjetništvu, 51-godišnjak je priveden sucu istrage Županijskog suda u Osijeku.

- Sudac istrage je u povodu prijedloga Županijskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv muške osobe s područja Luga, proveo usmeno nejavno ročište, te je nakon istoga prihvatio prijedlog da se zbog osnovane sumnje na kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju i teškog kaznenog djela protiv spolne slobode na štetu izvanbračne supruge, prema istome rješenjem odredi rješenjem istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od dovršenja i ponavljanja kaznenog djela - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Prema podatcima Ministarstva unutarnjih poslova, u prvih osam mjeseci u Hrvatskoj se dogodilo 28 ubojstava u kojima je smrtno stradalo 12 osoba ženskog spola. U 12 zabilježenih ubojstava počinjenih među bliskim osobama ubijeno je sedam žena.

Sandra LACIĆ
PREDVIĐENE ZATVORSKE KAZNE

Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči 51-godišnjaka za pokušaj teškog ubojstva osobe koju je već zlostavljao, za što Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina do teže. Za silovanje prema bliskoj osobi uz prijetnje opasnim oruđem ili oružjem također je predviđena kazna zatvora od najmanje pet godina. Uz to, osječko odvjetništvo sumnjiči ga i za silovanje uz prijetnje da će direktno napasti na njezin život ili tijelo, za što je predviđena kazna zatvora od jedne pa do deset godina.

odluka

NAPADAČU JE ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Možda ste propustili...

ZAPLJENA DROGE U PAKRACU I PLETERNICI

Od troje dilera oduzeta "trava"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana