Mozaik
MIA DIMŠIĆ OBJAVLJUJE NOVI SPOT, ZA PJESMU “KIŠA”

Ako mi sve iduće godine budu samo upola lijepe kao 2017., ja ću biti zadovoljna
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Uspješna osječka kantautorica Mia Dimšić, inače dobitnica Porina za najbolji spot godine, objavila je danas, 9. studenoga, svoj najnoviji spot, za pjesmu “Kiša” s albuma “Život nije siv”. Osim toga, ovih je dana Mia proslavila rođendan i službeno najavila svoj božićni koncert, koji će održati 3. prosinca u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. O svemu tome popričali smo s Mijom.

Reci nam kako je nastao spot za pjesmu “Kiša”?

- Spot je sniman prošlog vikenda u Zagrebu, a režirao ga je Boris Sekulić, s kojim mi je ovo već peta suradnja. Tema spota je, dakako, kiša, većina scena snimana je na umjetnoj kiši, koju nikako ne bismo uspjeli realizirati bez pomoći DVD-a Čučerje, kojem ovim putem zahvaljujem na pomoći, a bitno je napomenuti da se u spotu pojavljuju i dvije talentirane mlade plesačice iz zagrebačkog plesnog kluba “Plesni punktovi”, koje su, pod vodstvom plesačice i plesne pedagoginje Ivone Perkov, izvele posebno osmišljenu koreografiju i također se dobro smočile. Uz njih, u spotu možete vidjeti i moj prateći bend, koji čine Zvonimir Glibušić, Dario Hleb, Danijel Peršić i Nenad Dujmić. Sigurna sam da će kranji rezultat biti vizualno dojmljiv i da će dobro popratiti priču pjesme.

Sjećam se da si na osječkom koncertu u HNK ispričala kako je i sama pjesma nastala na zanimljiv način, zar ne?

- Tako je, pjesma “Kiša” mi je možda i najomiljenija na mom albumu prvijencu, pa se posebno veselim predstaviti ju kao singl. Napisala sam ju pred sam kraj stvaranja albuma “Život nije siv”, u tom razdoblju smo bili po cijele dane u studiju, dani su bili kratki i hladni i bilo je puno kiše i bljuzge, pa je to nekako bila i logična inspiracija. Ideja je došla sasvim spontano dok sam s najboljim prijateljem pričala preko Skypea i žalila se na neke probleme koji su me tada mučili i na kraju rekla da je dobro što kiša može padati maksimalno tri dana, ali u jednom trenutku uvijek prestane pa da će tako sigurno proći i sve ono što mi se trenutno ne sviđa. Čim sam to izgovorila, shvatila sam da bi to bio dobar potencijalni refren. Super mi je kad mi ideje dođu tako neočekivano i te pjesme mi uvijek budu draže nego one koje dugo planiram.

Održat ćeš božićni koncert u Lisinskom, što ćeš tamo sve pjevati? Hoće li biti i prigodnih pjesama ili samo tvoje?

- Koncert će se održati 3. prosinca u 18 sati i jako se veselim. Od srca pozivam sve koji žele malo lijepog božićnog ugođaja i druženja da nam se pridruže! Pjevat ću sve svoje dosad objavljene autorske pjesme, a ujedno malo i iznenaditi slušatelje božićnim pjesmama koje sam snimala u studiju cijeli protekli mjesec i koje će uskoro biti objavljene kao moj božićni album, što će biti spoj tradicionalnih, pop, autorskih, domaćih i stranih božićnih pjesama. Jako mu se veselim i nadam se da će mnogima uljepšati blagdansko vrijeme. O svemu ću tome više znati do kraja studenoga, kad će biti poznat i točan datum izlaska CD-a.

Hoćeš li možda i u Osijeku nastupiti tijekom blagdana, ili možda za doček?

- Zasad nemam još ni jedan datum dogovoren za Osijek, ali tijekom prosinca ću nastupiti na puno adventskih događaja diljem Hrvatske, o čemu ću svakako uskoro više i na svojim društvenim mrežama i webu. Nadam se da će se i moj rodni grad naći u tom lijepom kolažu.

Kakvi su ti planovi za 2018. godinu?

- Do same Nove godine bit će jako puno posla i prijeđenih kilometara pa još ne razmišljam toliko intenzivno o 2018. godini, ali svakako ću se predstaviti još bar jednim singlom s prvog albuma, kad za to dođe vrijeme, pretpostavljam, na proljeće, a sigurno me čeka i puno koncerata i evenata kad zatopli.

A po čemu ćeš najviše pamtiti 2017.?

- 2017. definitivno je bila moja godina, pa ne znam odakle početi: od Porina, koji je za mene bio velika stvar, ili pobjede na Splitskom festivalu, a da i ne spominjem ljeto, koje sam provela na putovanjima i koncertima i upoznala toliko novih ljudi i publike. Prezahvalna sam na ovoj godini i ako sve iduće budu samo upola toliko lijepe, ja ću biti zadovoljna.

Tanja KVORKA

“Kiša”

MI JE MOŽDA I NAJDRAŽA PJESMA NA ALBUMU

drugi KONCERT U LISINSKOM

Potkraj 2016. Mia je samostalnim koncertom uveličala 43. obljetnicu Lisinskog. Tada su uz nju nastupili ugledni glazbenici i kolege: Zvonimir Glibušić, Nenad Dujmić, Dario Hleb, Danijel Peršić, Ante Gelo, Domagoj Pavin, Franciska Perković i gudački orkestar. Snimka toga koncerta objavljena je na DVD-u, a uz CD s Mijinom hitovima pobudila je veliko zanimanje publike pa je njezin prvijenac objavljen i u vinilnom izdanju. Za koncert u Lisinskom 3. prosinca 2017. ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr po cijeni od 80, 100 i 120 kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana