Kultura
IZLOŽBA SLIKA I SKULPTURA U KAZALIŠNOJ GALERIJI

Kazalištu na dar radovi nastali na koloniji u spomen Božidaru Kopiću
Objavljeno 8. studenog, 2017.

VINKOVCI - U povodu 100 godina kazališnog života u Vinkovcima i 85 godina od smrti Joze Ivakića, u kazališnoj je galeriji svečano otvorena izložba slika i skulptura s 2. likovne kolonije “Božidar Kopić”.

Božidar Kopić osnivač je vinkovačke Galerije “Slavko Kopač”, u čiji je spomen 2016. pokrenuta ova kolonija.

- Predstavljene su slike i skulpture koje su članovi HDLU-a poklonili vinkovačkom kazalištu. Izložene su i skulpture u glini/terakoti s kiparske kolonije Zemlja - rekao je Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta “Joza Ivakić” u Vinkovcima.

Među umjetnicima je i Antun Tonča Ferbežar, kipar iz Otoka, koji kaže da mu je velika čast sudjelovati na ovoj izložbi, upravo zbog obljetnica kazališta i jer su na koloniji sudjelovali eminentni umjetnici, živuće legende Vinkovaca. Na izložbi se predstavio skulpturom u groteski i reljefu u groteski.

Slike su izložili: Dejan Duraković, Žana Erdelji, Mato Granić, Ivan Lončar Žan, Vladimir Voćanec, Zlatko Kokanović, Josip Božićević, Domagoj Jurčić-Sremac, Dario Šošić, Zvonimir Perak, Ivica Križanović, Dubravko Mataković i Slavica Milat–Dorić. U sklopu kiparske kolonije su i radovi Antuna Babića.

Izložbu je otvorio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić, a sudjelovali su i Lovro Bilandžija na samici te Ženska vokalna skupina Lira iz Vinkovaca. M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana