Osijek
STAR WARS TJEDAN

Na otvorenju borba Dartha Vadera i Obi-Wana Kenobija
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Nakon izrazito uspješnog prvog izdanja prošle godine, Star Wars tjedan se i ovog listopada vratio u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek s dodatnim, još kvalitetnijim likovno-kreativnim sadržajem.

Svečano otvorenje ove manifestacije održalo se u ponedjeljak, 6. studenoga, kada su članovi udruge “Star Wars Hrvatska” posjetiteljima pripremili impresivan kratki igrokaz (uz neizbježnu borbu Dartha Vadera i Obi-Wana Kenobija), s još impresivnijim, gotovo originalnim kostimima - stvarajući tako prigodnu atmosferu i uvertiru u izložbu talentiranih učenika i profesora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Ova izložba skulptura od gipsa i kolekcionarskih predmeta iz poznate znanstvenofantastične franšize bit će izložena sve do subote, 11. studenoga, kada će se u povodu zatvaranja Star Wars tjedna održati kostimirana šetnja Osijekom, u kojoj će se i ostali sugrađani, uz brojne obožavatelje, moći družiti s Darthom Vaderom, Jedijima, jurišnicima i ostalim likovima iz udaljenih galaksija.

U međuvremenu, tijekom cijelog ovog tjedna u prostorijama GISKO-a održavat će se brojne radionice i predavanja fanova “Star Wars” franšize, na kojima će mladi posjetitelji, ali i ostali zainteresirani, moći crtati i modelirati likove i letjelice, te izrađivati efektne kostime i svjetlosne mačeve.

Nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Tihomir Taborski i Sandro Ambrinac, koji su ujedno i glavni organizatori cijelog Star Wars tjedna, ističu kako je kreativnost glavno obilježje ove manifestacije, koja je namijenjena zbilja svim dobima.

- S obzirom na to da se radi o franšizi koja je nastala na kreativnosti, na kojoj se temelji rad naših nastavnika i na kojoj počiva cijela naša obrazovna institucija, uvijek rado organiziramo ovakve manifestacije i potičemo učenike na sudjelovanje - rekao nastavnik Tihomir Taborski, ističući da se Star Wars tjedan mukotrpno pripremao dva mjeseca, kako bi naposljetku svi posjetitelji GISKO-a na tjedan dana mogli otputovati “u galaksiju tamo, tamo daleko.”

Marko MANDIĆ
FANOVI DILJEM SVIJETA

Popularna znanstvenofantastična franšiza Georgea Lucasa spaja fanove diljem svijeta, a od prošlogodišnjeg Star Wars tjedna povezala je i petnaestak Osječana. Oni su istinski fanovi koji su uključeni i u cjelokupan rad udruge “Star Wars Hrvatska”, a svojim brojnim idejama, sugestijama i kreativnim radionicama tijekom cijele godine njeguju kulturu zvjezdanih ratova i u Osijeku.

- Naša priča ne staje ovdje, jer osim GISKO-a surađujemo i s Kinematografima Osijek, za koje ćemo prigodom skorašnje premijere novog filma iz franšize “Star Warsa” pripremiti zabavni uvodni program - pojasnio je Taborski, ističući da se broj članova udruge neprestano povećava.

Možda ste propustili...

GRAD PODIJELIO POKLON-BONOVE ZA KUPNJU UDŽBENIKA ZA INFORMATIKU

Udžbenici besplatni za 2933 učenika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSTARIJA OSJEČKA SLASTIČARNICA, NA ISTOJ DONJOGRADSKOJ LOKACIJI OD 1945.

Obiteljska slastičarnica Orijent
čuvena po talijanskoj krempiti

2

JESENSKE ZARAZNE BOLESTI

Epidemija šarlaha u nekim vrtićima nakon 15 godina

3

BIVŠI LOGORAŠI SRPSKIH KONCLOGORA OKUPILI SE U OSIJEKU

Rehak: Mi koji smo branili Hrvatsku još se nalazimo na Interpolovim tjeralicama

oglas