Osijek
USPJEH TRGOVAČKE I KOMERCIJALNE ŠKOLE DAVOR MILAS

Davor Japunčić postao učenički eTwinning ambasador u Hrvatskoj
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas sudjeluje u brojnim europskim projektima i može se pohvaliti uspjesima svojih učenika i nastavnika, a posebno onim najaktualnijim. Naime, Davor Japunčić, učenik 3. K3 razreda pod mentorstvom je profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras u okviru natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske unije za učenike srednjih škola izradio rad na zadanu temu inkluzije koji mu je priskrbio titulu ovogodišnjeg učeničkog eTwinning ambasadora u Hrvatskoj, koju će obnašati do kraja 2018. godine. Naime, eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ i predstavlja zajednicu škola u Europi te platformu za odgojno-obrazovne djelatnike. Riječ je portalu namijenjenom međunarodnoj suradnji i usavršavanju profesora gdje članovi mogu komunicirati, surađivati, razmjenjivati znanja te razvijati međunarodne projekte u koje će biti uključeni njihovi učenici. Cilj natječaja bio je odabrati učenika koji će surađivati s Agencijom i Nacionalnom službom za podršku, promicati međunarodne projekte te potaknuti vršnjake na sudjelovanje u istima.

- Brojni pristigli radovi istaknuli su se kvalitetom i kreativnošću, a mentori su uložili puno truda u motiviranje učenika, pružanju podrške i davanju savjeta učenicima u pripremi radova. Ipak, Davorov se rad istaknuo kvalitetom sadržaja i sveobuhvatnošću – objasnila je profesorica Boras. Učenik je u svom uratku trebao pokazati kako on može pridonijeti promicanju inkluzije u školi sudjelovanjem u eTwinning projektima i potaknuti vršnjake na poštovanje različitosti. Uradak je morao biti izrađen s pomoću web 2.0 alata, a prijava je sadržavala i preporuku mentora. Davorova mentorica kaže kako se Davor ističe svojim zalaganjem na nastavi, ali i izvan nje te za njega ima samo riječi hvale.

- Davora se može pohvaliti sudjelovanjem u brojnim izvannastavnim aktivnostima i u drugim projektima, zbog čega sam mu i predložila sudjelovanje u natječaju. Osim što je iznimno vrijedan učenik, posebno je aktivan u volontiranju u nekoliko udruga – kaže profesorica Boras. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike