Novosti
SUĐENJE BIVŠEM PREMIJERU

Sanader: To je cirkus!
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Prije ulaska u sudnicu Sanader je novinarima rekao kako očekuje da svjedoci kažu istinu te dodao da je “sve namještaljka”. Govoreći o arbitraži Ina-MOL, rekao je da je Hrvatska ušla u sukob sa svima “jer vjeruje nevjerodostojnom svjedoku”.

- Mi smo ušli u sukob s Mađarima, s Interpolom, koji ne prihvaća tjeralicu za Hernadijem, sa švicarskim sudom, sa svima samo zbog Ježićeve izjave da ima pet milijuna, koje nikako da pokaže i nikako da uplati Hrvatskoj. Ajmo se već jednom uozbiljiti i završiti taj slučaj. To je cirkus - rekao je Sanader uoči nastavka suđenja.

Tijekom rasprave svjedočio je sportski novinar Slobodne Dalmacije Zdravko Reić, koji je govorio o okolnostima svog poznanstva sa Sanaderom. Objasnio je da ga poznaje od 60-ih godina, kada je bivši premijer bio dopisnik Sportskih novosti iz Austrije. “Zbog dobrih veza u Austriji, Sanader je kolegama novinarima pomagao da dođu do poznatih sportaša”, rekao je Reić.

Sanader se ponovno pojavio na sudu nakon što je prošla rasprava bila odgođena zbog njegovih zdravstvenih problema.E.S.

Možda ste propustili...