Novosti
SUĐENJE BIVŠEM PREMIJERU

Sanader: To je cirkus!
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Prije ulaska u sudnicu Sanader je novinarima rekao kako očekuje da svjedoci kažu istinu te dodao da je “sve namještaljka”. Govoreći o arbitraži Ina-MOL, rekao je da je Hrvatska ušla u sukob sa svima “jer vjeruje nevjerodostojnom svjedoku”.

- Mi smo ušli u sukob s Mađarima, s Interpolom, koji ne prihvaća tjeralicu za Hernadijem, sa švicarskim sudom, sa svima samo zbog Ježićeve izjave da ima pet milijuna, koje nikako da pokaže i nikako da uplati Hrvatskoj. Ajmo se već jednom uozbiljiti i završiti taj slučaj. To je cirkus - rekao je Sanader uoči nastavka suđenja.

Tijekom rasprave svjedočio je sportski novinar Slobodne Dalmacije Zdravko Reić, koji je govorio o okolnostima svog poznanstva sa Sanaderom. Objasnio je da ga poznaje od 60-ih godina, kada je bivši premijer bio dopisnik Sportskih novosti iz Austrije. “Zbog dobrih veza u Austriji, Sanader je kolegama novinarima pomagao da dođu do poznatih sportaša”, rekao je Reić.

Sanader se ponovno pojavio na sudu nakon što je prošla rasprava bila odgođena zbog njegovih zdravstvenih problema.E.S.