Crna kronika
VJEŠTAKINJA O OPTUŽBI PROTIV ZORANA MAMIĆA

Zoran Mamić pozajmicu Dinamu vratio posudbom novca od Dejana Lovrena
Objavljeno 7. studenog, 2017.

OSIJEK

Suđenje bivšem čelniku NK Dinamo Zdravku Mamiću i još trojici optuženika nastavljeno je ispitivanjem knjigovodstveno-računovodstvene vještakinje Ksenije Špoljarić, koja je u svom nalazu utvrdila kako je trećeoptuženi Zoran Mamić pozajmicu od Dinama tom klubu vratio posudbom novca od igrača Dejana Lovrena.

- Na temelju sklopljenih ugovora o pozajmicama vidljivo je da je NK Dinamo od rujna 2007. do svibnja 2009. Zoranu Mamiću isplatio pozajmice od 24 milijuna kuna, a Mamić ih je vratio u dva navrata, 7. i 8. ožujka 2011. godine uplatama od tri milijuna kuna te od 21 milijun kuna. Izvor sredstava vraćanja bio je novac prenesen s računa Dejana Lovrena na račun Zorana Mamića u obliku posudbe - pojasnila je Špoljarić. Napomenula je kako je presudom Visokog upravnog suda iz 2015. na ponovljeni postupak vraćen predmet po kojemu je, vezano uz porezne obveze Zorana Mamića za 2008. u iznosu od 1,07 milijuna kuna, utvrđen dio obveza koje se odnose na PDV u iznosu od 476 tisuća kuna, a u dijelu obveza s osnova poreza na dobit u iznosu od 594 tisuće kuna.

- U ponovljenom postupku porezne obveze trećeoptuženog Zorana Mamića utvrđene su u iznosu od 88.993 kune, odnosno umanjene su za 919 tisuća kuna u odnosu na moj izračun, ali su nakon poništavajućih odluka drugostupanjskih tijela krajem 2015. godine pravomoćno utvrđene Mamićeve porezne obveze u visini od 1,08 milijuna kuna - rekla je vještakinja. No, s obzirom na to da je na nalogu za prijenos sredstava s Lovrenova na Mamićev račun stajalo kako je riječ o posudbi, vještakinja je na upite obrane kazala kako se, prema Zakonu o porezu na dohodak, posudba ne smatra oporezivim primitkom.

NOVAC OD TRANSFERA MODRIĆA

Vještakinja je potvrdila kako je između Zdravka Mamića i Luke Modrića u lipnju 2009. godine sklopljen ugovor na temelju kojega Zdravku Mamiću pripada 77 posto od Modrićeva transfera. Modrić je s računa podigao iznos od 52 milijuna kuna, ali utrošak tih sredstava nije mogla utvrditi.

Možda ste propustili...

VIŠE SMRTNO STRADALIH U NESREĆAMA NEGO TIJEKOM PROŠLE GODINE

Od početka godine 28 osoba poginulo je u prometu u Osječko-baranjskoj županiji

INTERVENCIJA OSJEČKIH PROFESIONALNIH VATROGASACA

U stanu pronašli preminulu osobu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA SLAVONSKI BROD

Dobio odštetu jer je na nasipu, zbog nedostatka kockica, pao i slomio ruku

2

POŽAR U MAŽURANIĆEVOJ ULICI U JOSIPOVCU

Izgorjele radionica i kotlovnica

3

ZAGREB

Oduzeti duhan, cigarete i vozila