Crna kronika
VREMEŠNI BJEGUNAC U SREDIŠTU OSIJEKA

Zaključao se, udario auto policije i pokušao pobjeći
Objavljeno 8. studenog, 2017.

OSIJEK

Osječki policajci svakodnevno se susreću sa svakakvim vozačima, no kada im jedan u poznim godinama odbije suradnju, tu se stvari pomalo zakompliciraju. Tomu su svjedočili brojni građani koji su šetali Županijskom ulicom, ali i putnici koji su zbog intervencije policije i vozila koja su blokirala prugu nenadano ostali u tramvaju. “Ni makac” nisu mogli ni vozači automobila koji su se također zatekli na kolniku Županijske ulice.

Nakon što se vozač automobilom u ponedjeljak nešto poslije 15 sati prevezao preko središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića (što nije dopušteno), policajci su krenuli za vozilom kako bi ga zaustavili, no tada su počeli problemi. Naime, 76-godišnji vozač odbio je bilo kakav razgovor s njima i zaključao se u automobilu. Potom je pokušao pobjeći.

- Nakon što je odbio spustiti staklo na vratima vozila ili otvoriti zaključana vrata, 76-godišnjak je pokrenuo svoje vozilo, prednjim dijelom vozila namjerno udario u stražnji branik službenog policijskog vozila parkiranog ispred svojeg vozila te se počeo udaljavati. Policajci su ga ubrzo ponovno zaustavili – doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Nakon što se napokon zaustavio, policajci su uspjeli identificirati vozača. Alkotestom je utvrđeno da nije imao alkohola u krvi. Protiv 76-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog oštećenja policijskog vozila. Zašto se vozio preko središnjeg osječkog trga te zašto je odlučio bježati policajcima nije poznato.

Policajci su ovaj put još dobro i prošli jer je u rujnu 2012. godine čak pet policijskih vozila jurcalo Osijekom ne bi li zaustavili Mercedes kojim je upravljao 80-godišnjak. Ta jurnjava gradskim ulicama započela je u Vinkovačkoj ulici kada se vozač nije htio zaustaviti prometnom policajcu, već je nastavio voziti prema kružnom toku. Nakon toga otišao je u Ulicu svetog Leopolda Bogdana Mandića, gdje se okrenuo i vratio do kružnog toka. Potom se ponovno uputio Vinkovačkom ulicom prema Gackoj, gdje su ga prometni policajci sustigli i okružili s pet službenih automobila. U potjeru se tada uključio i policijski motociklist.

Sandra LACIĆ

zalutao?

NE ZNA SE ZAŠTO SE VOZIO PO TRGU

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OČEVID POŽARA U JOSIPOVCU

Vreli dimnjak zapalio je krovište radionice

2

OROBLJENA 23-GODIŠNJA DJELATNICA

Pljačka benzinske crpke na autocesti

3

AKCIJA POLICIJE U HRVATSKOJ

Na cestama za vikend ispisano 2977 prekršaja