Regija
POTPISAN UGOVOR

Reciklažno dvorište u Starim Jankovcima
Objavljeno 7. studenog, 2017.

STARI JANKOVCI

Općina Stari Jankovci potpisala je Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava koja se financiraju iz Kohezijskog fonda, za izgradnju Reciklažnog dvorišta na području općine Stari Jankovci u visini od 2.756.967,54 kune. Kako bi sve išlo prema planu, Općina je odredila lokaciju te odradila pripremne radnje - uskladila Prostorni plan, izradila projektnu dokumentaciju, napravila idejno rješenje, ishodila lokacijske i građevinske dozvole i provedbu postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš, te u suradnji s TINTL-om kandidirala Ministarstvu zaštite okoliša i energetike projekt izgradnje reciklažnog dvorišta. Dodijeljena nepovratna sredstva su u iznosu od 2.343.422,41 kunu, odnosno 85 posto, a ostalih 413.545,13 kuna osigurala je Općina Stari Jankovci. Razvrstavanjem otpada i njegovim odlaganjem na Reciklažno dvorište smanjit će se odlaganje otpada na odlagalištima i znatno smanjiti troškovi deponiranja i istovremeno zadovoljiti zakonske obveze Općine.

- Realizacijom projekta, osim što ćemo ispuniti zakonsku obvezu odvojenog prikupljanja otpada, kroz provedbu je predviđeno organizirati informativno-obrazovne aktivnosti te aktivnosti promidžbe i vidljivosti vezane za korištenje Reciklažnog dvorišta i pravilno odvajanje otpada. Moram naglasiti ekspeditivnost posredničkih tijela, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovo je treći veliki projekt realiziran u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - istaknuo je Dragan Sudarević, načelnik općine.

Ukupno predviđena količina odvojeno prikupljenog otpada u prvoj punoj kalendarskoj godini planira se oko 40 tona.M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTO S NEKRETNINOM KOJU NASLJEDNIK NE ŽELI

Kuću s teretom nasljednik neće pa pripadne zajednici

2

STARO SLAVONSKO KOLINJE

Od svinje se prije ništa
nije bacalo na svinjokolji

3

MARINA BUDIMIR ODGOVORILA HDZ-U:

Cilj im je srušiti mene kao iločku gradonačelnicu