Regija
URUČENI KLJUČEVI I POTPISANI UGOVORI

Stambeno zbrinuto
15 braniteljskih obitelji
Objavljeno 7. studenog, 2017.

VUKOVAR

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru jučer je održana svečanost na kojoj su uručeni ključevi i potpisani ugovori o najmu s korisnicima nacionalnog Programa stambenog zbrinjavanja s liste prioriteta grada Vukovara. Stanove je dobilo 15 obitelji hrvatskih branitelja te članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako se radi o mjeri koja je potaknuta prošle godine i intenzivno se provodi na područjima posebne državne skrbi, na način da se stave u funkciju nekretnine i stambene jedinice koje dugi niz godina nisu bile u uporabi.

- Proveli smo ankete među našom populacijom i svi koji su zainteresirani prema propisanoj će proceduri biti zbrinuti. Ove je godine Ministarstvo zbrinulo 344 obitelji, do kraja godine u planu je još 105, a provodimo niz aktivnosti kako bismo riješili stambeno pitanje za više od 11 tisuća stradalnika Domovinskog rata koji godinama strpljivo čekaju - poručio je Medved, izrazivši zadovoljstvo što je Vukovar dobio nove stanovnike koji u njega dolaze živjeti s područja četiri slavonske županije. Podsjetio je da Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s drugim čimbenicima radi na realizaciji niza mjera koje se međusobno podupiru. Riječ je stambenom kreditiranju za kupnju prve nekretnine, uređenju stambenog prostora i dodjeli stanova, a radi se i na gradnji novih stanova, pa je u Dubrovniku prije dva mjeseca potpisan ugovor o gradnji 108 stanova, dok je na području Imotskog u planu dovršetak dvije stambene zgrade.

Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, naglasio je kako je napravljen veliki pomak u stambenom zbrinjavanju svih dijelova društva na području Vukovarsko-srijemske županije, ali i općenito na području posebne državne skrbi.D.Korpoš

STVORITI UVJETE ZA OSTANAK

“Ove smo godine u Vukovaru zbrinuli bivše nositelje stanarskog prava, socijalno ugrožene obitelji, mlade obitelji i dodijelili deset kadrovskih stanova. Zahvaljujući mjerama Vlade RH i povećanju proračuna vide se konkretni rezultati, a program ćemo nastaviti na korist građana. Za iduću godinu očekujem povećanje u iznosu od osam milijuna kuna i ta ćemo sredstva uložiti u stambeno zbrinjavane na područjima posebne državne skrbi, kako bismo imali ravnomjeran razvoj i demografsku obnovu, ali i stvorili uvjete za ostanak ljudi na ovom području”, rekao je Mažar i dodao kako je ove godine potpisano više od 530 rješenja za dodjelu građevnog materijala.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana