Regija
BIZOVČANI SE PRISJETILI NAJTEŽEG RATNOG DANA

13 žrtava čeka zadovoljštinu
Objavljeno 8. studenog, 2017.

BIZOVAC

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen-križem na bizovačkom groblju stanovnici i čelnici općine Bizovac 26. godinu prisjećaju se za njih najtežeg dana u Domovinskom ratu, kada su, 7. studenoga, avioni raketirali središte Bizovca, željeznički kolodvor i Bizovačke toplice.

Bizovac je tog mirnog i neuobičajno toplog jesenskog podneva kao grom iz vedra neba dočekao nalet jugočetničkih zrakoplova, koji su bez ikakvog povoda napali to malo slavonsko mjesto. Neprijatelji su gađali kompleks Bizovačkih toplica jer su sumnjali da se tamo rehabilitira i odmara velik broj hrvatskih branitelja. Jedan je mladi branitelj poginuo, a osam je osoba ranjeno.

Samo sat poslije u ponovljenom naletu razoreno je nekoliko obiteljskih kuća u Kolodvorskoj ulici. Pilot ubojica iz MiG-a 21 ispalio je više projektila i na samo središte Bizovca. Od krhotina avionskih bombi stradali su pripadnici prometne policije, djelatnici robne kuće, ali i slučajni prolaznici. Velik broj razornih raketa aktivirao se vrlo blizu spremnika za gorivo benzinske crpke, no, na svu sreću, ni jedna od njih nije ih pogodila.

Riječ je o napadu na civile koji se ni na koji način ne može opravdati i Bizovčani dugo čekaju kaznu za počinitelje. L. Aničić

Možda ste propustili...

SAVJET MLADIH GRADA ĐAKOVA

Graffiti jam u Đakovu

PRIBLIŽAVANJE PROGRAMIRANJA I DIGITALNE PISMENOSTI

25 srednjoškolaca na "EU Code Weeku"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana