Mozaik
GLUMICA IVANA SOLDO ČABRAJA BAVI SE POLE DANCEOM

Jedino što je bitno je opustiti se i uživati!
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Posljednja dva mjeseca glumica osječkog HNK-a, bivša odbojkašica i dvostruka majka, Ivana Soldo Čabraja, osim na daskama koje (njoj i njezinu suprugu Miroslavu) život znače, znoj prolijeva i u plesnom studiju Artitudo, gdje se intenzivno bavi pole danceom - popularnim plesom i akrobacijama oko šipke.

- Do sada sam isprobala razne vrste treninga, od pilatesa, fitnessa, raznih borilačkih vještina, timskih sportova, individualnih sportova, ali nikada se nisam bavila plesom i akrobatikom, a ovo mi se činilo kao izvrstan spoj jednog i drugoga i nisam požalila - oduševljena je Ivana, kojoj održavanje (ionako) predivne tjelesne figure nije bio jedini imperativ i motivacija za bavljenje ovom intenzivnom aktivnošću. Trening započinje vježbama razgibavanja, snage i fleksibilnosti, a završava treningom na šipki i učenjem novih elemenata.

- Najviše mi se sviđa što pole dance omogućava izraziti sebe kroz ples. Tehnički elementi su zadani, ali način na koji se izvode nisu pa neke cure plešu senzualnije, neke više nalik na balet, neke više nalik na akrobatiku i gimnastiku, a svaki od načina je pravi, nema krivog. Jedino što je bitno je opustiti se i uživati - pojašnjava zadovoljna Ivana. Ovim sportom ili plesom mogu se baviti svi, i muškarci i žene, stariji i mlađi, korpulentniji i mršaviji i svatko od njih može prilagoditi trening svom tijelu i svojim vještinama.

- Budući da sam bivša sportašica, neke elemente naučim, možda, lakše, ali ni to nije preduvjet za uspjeh. Dopuštam da me trening iznenadi i da sama sebe iznenadim - kaže ova sjajna mlada glumica, kojoj je velika pomoć i motivacija trenerica Dorotea Ivanković. Plesni studio Artitudo postoji od 2012. Kroz vježbe snage i istezanja u prvom dijelu treninga te plesa i akrobacija na šipci u drugom, tijelo razvija snagu, fleksibilnost i senzualnost. Grupe su mješovite, prethodno predznanje nije potrebo, a trenerice pristupaju svakoj polaznici individualno. Ovakva kombinacija vježbi snage, akrobacije i senzualnog plesa vrlo je učinkovita i za skidanje kilograma. Osim što treniramo, naglasak je i na ugodnoj, prijateljskoj i motivirajućoj atmosferi - poručuju trenerice. Artitudo vode Ivana i Monika koje su u pole dance svijetu od 2010., a osim toga bave se i drugim vrstama plesa i sportova

- U mom poslu važno je samopouzdanje i kondicija, a na pole danceu radim i na jednom i na drugom, što mi je jako važno jer sam prije nepune dvije godine postala drugi put mama, a bila sam, malo je reći, 'ješna' trudnica - kroz smijeh dodaje simpatična Ivana.

- Atmosfera na treningu je hot u svakom smislu te riječi, tako da, cure, navalite i pridružite se - pozivaju i Ivana i njezina trenerica sve djevojke koje se žele osjećati dobro u svom tijelu, razviti neke nove vještine, potrošiti koju kaloriju, dobro se oznojiti i nadasve sjajno zabaviti. N.Vekić

Kao bivša sportašica, neke elemente naučim lakše, ali nije to preduvjet uspjeha

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike