Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Našičanima je Celje uvertira za Dansku i Esbjerg
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Mjesec studeni svake je godine rukometašima NEXE-a iznimno važan. Tada Našičani igraju najvažnije utakmice sezone, 3. kolo EHF kupa. Ove godine ždrijeb im je na putu prema skupinama dodijelio danski Esbjerg. No, prije gostovanja u Danskoj i uzvrata u Našicama “gromovi” trebaju odraditi i redovite obveze u SEHA Gazprom ligi. Danas Našičani gostuju u Celju kod Pivovarne Laško. Suparnik idealan za provjeru forme i nekih mogućnosti i taktičkih varijanti uoči gostovanja u Danskoj. Uostalom, Celjane krasi brza igra i puno pogodaka iz tranzicije. A poznato je kako upravo Danci najčešće njeguju stil koji rukometnim rječnikom možemo nazvati “stalno vuči u leđa”.

Trener NEXE-a Hrvoje Horvat sigurno je mislima u Danskoj. No, treba što kvalitetnije odraditi i gostovanje u celjskom Zlatorogu.

- Celje iznimno uvažavamo, igraju odlično ove sezone. Imaju baš jako dobru tranziciju, i to im je sigurno najjača snaga. Znači, teže brzini i lakim pogodcima. Mi smo ovaj tjedan najviše radili upravo na defenzivnom dijelu koji počinje vraćanjem u obranu. Treba nam i gustoća obrane, igrači moraju pomagati jedan drugome. To su prvi uvjeti na osnovi kojih možemo parirati Celju. Imamo i dalje problema s ozljedama, ali i Celje je u sličnoj situaciji. No, od igrača koji će igrati ovu utakmicu očekujem maksimalan angažman. Na taj bi način, ako nam se pokaže prilika, mogli iznenaditi domaćina – razmišlja trener NEXE-a Hrvoje Horvat, koji danas neće koristiti dvojicu srednjaka Gadžu i Lebana, što su veliki hendikepi.

Utakmica u dvorani Zlatogor počinje u 17.15 sati, a prijenos je na Areni sport. S.Sobodić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana