Sport
HAJDUK U POTRAZI ZA TRENEROM

Kos: Ostajem dokle god misle da radim dobro
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Joan Carrillo više nije trener Hajduka. Vijest je to koja nije novost, ali jučer ju je na press-konferenciji potvrdio predsjednik Hajduka Ivan Kos.

- Nakon teškog i burnog vikenda osjetio sam dužnost da stanem pred vas i dam vam odgovore. Važno je za naglasiti da ne igramo dobro, ne ostvarujemo rezultat koji se od nas očekuje, i od toga ne možemo pobjeći. Ne stvarajući alibi, mogu reći da je seniorski pogon samo jedan segment kluba. Nikako se ne mogu složiti da je klub u kaosu, seniorski pogon je izlog i fasada nogometnog kluba. Iza toga stoji puno rada, stvari koje radimo, infrastruktura, akademija... Ne želim alibije, a činom stavljanja svog mandata za raspolaganje, pokazao da odgovornost preuzimam na sebe. Deset posto sam angažiran za seniorski pogon, a 90 posto sve ostalo. Kada bih htio alibi priču 90 posto bilo bi o prvom timu. Klub se od 2011. diže, prošla Uprava imala je dobrih poteza, ali i loših, kao uostalom i mi. Stabilnost kluba ono je na čemu radimo, jer želimo kontinuitet i stabilnost. Sportski rezultat može biti nepredvidiv, ne želimo često mijenjati trenere, sportske direktore. Želim jasno reći u kojem smjeru idemo, rekao je u uvodu Kos, a onda i službeno objavio raskid s Carrillom.

- Trener Carrillo više nije trener, odlučili smo mu se zahvaliti, svatko ide svojim putem. Svi ćemo se složiti da je imao odličnih partija, ali bilo je i loših. Na tom tragu smo se odlučili na promjenu. Kao što je izišlo već u medijima, Mario Branco je podnio ostavku preuzimajući odgovornost za loše igre, stavio je mandat na raspolaganje. U ovom trenutku sam odbio njegovu ostavku, jer smatramo da pronalaženje trenera je nešto što je hitno, žurno. Pozicija sportskog direktora vrlo je zahtjevna kada govorimo o našem govornom području, Hrvatska ne raspolaže s velikim brojem imena. Prvi ozbiljniji zadatak je da odradi siječanjski prijelazni rok, za eventualne promjene imamo nešto vremena.

Mario Branco doveo je dosta igrača, ali malo je igrača materijal za Hajduk? Ljubo Pavasović Visković je izjavio da ste navijač Dinama?

„I na jedno i drugo pitanje bi se nasmijao. Možemo, ali ne želimo lamentirati o kvaliteti igrača. Ne slažem se da toliki broj igrača nije za Hajduk, za to postoje činjenice, golovi... Ne bi se doveo u situaciju da raspravljam o tome. Nikad nisam bio navijač Dinama, to su samo insinuacije o kojima se ljudi bavi. Ja ću o ljudima govoriti sve najbolje, ja gospodina Pavasovića ne poznajem, bilo bi vrlo ružno bilo što komentirati o njemu. O radu bivših govore njihovi rezultati. Svako neka gleda svoje dvorište i svoj posao”, rekao je Kos koji je otkrio kako će do odabira novog trenera momčad voditi Vik Lalić. O kandidatima za novog trenera nije se izjašnjavao.

- O novim imenima ne bi lamentirao dok ne budemo imali novo ime. Pitali su kada smo počeli pričati o smjeni Carrilla. Dan prije njegovog potpisa smo razmišljali o nekim opcijama, tada smo razmišljali o alternativama. Imamo nekoliko opcija koji su nam u razmišljanju, ali je neozbiljno da javno govorimo o imenima. Momčad treba pripremiti za ogled s Istrom, nadamo se da ćemo vrlo brzo imati ime novog trenera“.

Komentirao je predsjednik Hajduka transparente na sjeveru upereno kontra njega i uprave.

- Naši navijači imaju potpuno demokratsko pravo. Uprava je tu da osluškuje i navijače i javnost. Navijači su 2011. spasili klub od bankrota, imaju veću važnost nego u nekim drugim klubovima. U ovom modelu imaju pravo reći što misle i što osjećaju.

Objasnio je i svoj potez stavljanja mandat na raspolaganje. Nadzorni odbor nije prihvatio ostavku, a navodno nisu svi bili da Osječanin ostane na čelu Hajduka.

- Možda bi bilo bolje da ste pitanje uputili nadzornicima. Nisam bio kod njihovog vijećanja, dobio sam odgovor da mi je ukazano povjerenje. Navijači imaju pravo na odabir Nadzornog odbora koji bira Upravu. Hijerarhija o mom mandatu je jasna. Navijači imaju modalitete kako iskomunicirati moj ostanak ili smjenu. Dokle god klub misli da obnašam funkciju dobro, ovdje sam - zaključio je Kos. T. Bilić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA HRVATSKA LIGA NOGOMETAŠICA

U nedjelju pobjeda protiv slabije splitske ekipe

2

BIJELO-PLAVI NASTAVILI POBJEDNIČKI NIZ

Osijek preokretom u
nastavku svladao „fenjeraša“

3

OSJEČANI GOSTI ŠIBENIKA

Za uspjeh brokeri moraju zaustaviti Martina Junakovića