Osijek
PARK NA ČEKANJU

Obnova istočnog dijela Zrinjevca tek nakon uređenja dvorane
Objavljeno 7. studenog, 2017.
Ni zapadni dio parka, uređen prije nekoliko godna, ne izgleda najsvježije

Od sedamdesetih godina prošloga stoljeća pa sve do trenutka kad je sagrađena dvorana Gradski vrt, Športska dvorana Zrinjevac bila je najčešće mjesto održavanja koncerata, raznih događanja prilikom obilježavanja važnih datuma, ali i treninga i utakmica brojnih sportskih klubova. Veći i ljepši Gradski vrt potom je preuzeo održavanje gotovo svih manifestacija, a Zrinjevac je iskorišten samo u manjem dijelu, točnije koriste ga samo neki klubovi.

- Sama dvorana Zrinjevac potpuno je iskorištena što se tiče sportskih događanja, a i dalje je iznajmljujemo i na tržištu je što se tiče koncertnih, kulturnih i drugih manifestacija - navodi se u odgovoru koji potpisuje Uprava Športskih objekata, dok na upit o obnovi Zrinjevca, a o čemu je tadašnja gradska uprava razmišljala još 2013. godine prilikom uređenja dijela parka Zrinjevac, upućeni smo na Grad Osijek, vlasnika same dvorane.

Podsjetimo, 2013. godine Grad, na čijem je čelu tada bio Krešimir Bubalo, obnovio je zapadni dio parka na Zrinjevcu. Uređena je staza za šetanje, rolanje i bicikliranje, a u cijenu od ukupno 2,5 milijuna kuna uračunata je bila i nova komunalna oprema, zelenilo, mlada stabla i cvjetne gredice. Istočni dio nije uređen do danas, a zapadni, samo pola godine nakon uređenja, već je bio poprilično devastiran.

Inače, nakon obnove zapadnog dijela parka bilo je rečeno da će drugoj fazi uređenja parka, odnosno njegova istočnog dijela, prethoditi uređenje dvorane, no do danas nije učinjeno ni jedno ni drugo.

- Završeno je projektno rješenje i rečeno je da će se u obnovu ići kad se uredi dvorana. Ona će pak biti uređena budemo li mogli aplicirati na neke od fondova i vjerojatno će se sanirati ravni krov i pročelje. Kad se zgrada obnovi, pristupit će se obnovi parka. Zelenilo se i sada sukcesivno uređuje, dok opločenje zahtijeva građevinske radove, no na način da se prvo riješi pitanje zgrade - pojasnila je Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

Zrinjevac zato čeka neka bolja vremena. U međuvremenu, možemo se samo tješiti činjenicom da bar dvorana nije prazna. Iako su druge dvorane preuzele neka sportska natjecanja, ovo zdanje, zajedno s parkom, u čijem se središtu ona nalazi, zacijelo će se složiti velika većina građana, svakako valja obnoviti kako i priliči najužem središtu grada.

Marija MIHELIĆ
DVORANU KORISTE SPORTAŠI, NA KROV POSTAVLJENA SOLARNA ELEKTRANA

Iako na prvi pogled izgleda da se u dvorani Zrinjevac gotovo ništa ne događa, od prošle je godine ravni krov dvorane iznajmljen privatnom investitoru koji je ondje instalirao solarnu elektranu. Od te se investicije za dvoranu Zrinjevac osigurava dio sanitarne tople vode. I to nije sve, jer kako stoji u odgovoru Uprave Športskih objekata, dvoranu koriste Ženski rukometni klub Osijek, RK Osijek, malonogometni klubovi Osijek-Kelme i Osijek 031 te rukometni klubovi Feniks, Olimpija i Tenja. Također, koriste je I. gimnazija i Trgovačka škola za satove tjelesne kulture, a Zrinjevac je i mjesto održavanja brojnih studentskih natjecanja.

park

ZAPADNI JE DIO OBNAVLJAN 2013. GODINE

Možda ste propustili...

ATRIJ ARHEOLOŠKOG MUZEJA

Mali arheolozi do 8. srpnja

PU OSJEČKO-BARANJSKA

Po dokumente i subotom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEČANOST ODJELA ZA MATEMATIKU

Promovirani su magistri već dulje vrijeme zaposleni, i to kod vrhunskih poslodavaca

2

GRICKAO VRBE, VJEROJATNO SI PRAVI NASTAMBU

Dabar s Kopike preselit će se nizvodno?

3

OSIJEK IMA NAJLJEPŠI GRADSKI PARK

Sakuntalin park Osječani
vole na poseban način