Osijek
CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Kako pomoći mladim osobama na tržištu rada
Objavljeno 7. studenog, 2017.

“Mladi s problemima u ponašanju u svijetu prakse – kako (si) pomoći?” naziv je jučerašnje javne tribine održane u sklopu projekta “Bolje sutra”, u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u suradnji s Centrom za poduzetištvo i Domom za odgoj djece i mladeži Osijek.

- Radimo s ciljanom skupinom, svakodnevno sa 70-ak djece koja imaju probleme u ponašanju. Ovim projektom želimo im pomoći da steknu prednost na tržištu rada, uz analizu potreba poslodavaca koji će reći kako zamišljaju idealnog djelatnika, odnosno osobu koja će raditi - pojasnio je Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Dodao je da će nakon edukacije djeca dobiti certifikat o stečenim vještinama i kompetencijama, a nastojat će se načiniti standardizirani tip certifikata kako bi bio priznat prigodom zapošljavanja u državnim službama. Kroz projekt koji se sastoji od nekoliko skupina aktivnosti mladi s problemima u ponašanju unaprijedit će svoja znanja o predstavljanju poslodavcima, s naglaskom na samopredstavljanje na internetu te korištenje modernih tehnologija. Saznat će i više o mogućnostima pokretanja vlastitog poslovnog pothvata, a razvit će prezentacijske i komunikacijske vještine i kompetencije i na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Ovaj projekt sufinancira Hrvatska banka za obnovu i razvoj. M. Mihelić

Tomislav Ramljak

predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Nakon edukacije djeca će dobiti certifikat o stečenim vještinama i kompetencijama, a nastojat će se načiniti i standardizirani tip certifikata.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas