Osijek
NIJE VANDALIZAM, NEGO NEOPREZ

Spomenik “stradao”
u prometnoj nesreći
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Samo nekoliko tjedana nakon što je otkinuta šapa jedne od sfingi u Sakuntala parku, oštećen je još jedan osječki spomenik kulture. Ovaj put, doduše, nije riječ o vandalizmu, što su nam potvrdili iz PU osječko-baranjske.

Kako doznajemo, prometna nezgoda s materijalnom štetom dogodila se 31. listopada oko 9.15 sati na prostoru Trga Jurja Križanića, kada je stradala ograda spomenika sv. Ivana Nepomuka.

“Do nesreće je došlo kad je 24-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom i s obilježenog parkirališnog prostora vozilom započeo vožnju unatrag. Tom prilikom 24-godišnjak se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te je stražnjim dijelom vozila udario i srušio zaštitnu ogradu spomenika kulture na središnjem dijelu trga. Gradu Osijeku nastala je materijalna šteta čiji će se iznos naknadno utvrditi”, rekao nam je glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, Darijo Premec.

Kontaktirali smo za komentar i pročelnicu gradskog Odjela za kulturu Ljerku Hedl, koja nam, međutim, do zaključivanja ovog broja nije mogla dati više informacija o nastaloj šteti, pa ćemo tu informaciju objaviti naknadno. A. Andrejek